Rukomet

Viroza i ozljede napali Šveđane, četvorica igrača van punog treninga

Branimir Korać • srijeda, 09.01.2019.
Viroza i ozljede napali Šveđane, četvorica igrača van punog treninga
Foto: EPA

Neposredno uoči početka Svjetskog prvenstva Švedska je u problemima. Nisu imali sreće s ozljedama u Hrvatskoj, a niti uoči početka ovog SP-a situacija nije bajna...

Pojavio se novi mogući problem za Švedsku koja ima nejasnu situaciju oko Kima Ekdahla Du Rietza, a uz sve to reprezentaciju je pokosila viroza i igrači odlaze u karantenu.

Naime Ekdahl Du Rietz protiv Rusije je igrao kratko, a razlog je bila bol u stopalu koja je potvrđena od strane liječničke službe. U narednim danima švedski mediji pokušali su saznati kakvo je stanje s njim, ali u švedskom taboru to su proglasili tabu temom.

"Ne možemo ništa komentirati jer ništa ne znamo, možda ćemo znati nešto više sutra", poručio je glasnogovornik Saveza Daniel Vandor, a nakon što je zatražena izjava fizioterapeuta, glasnogovornik je ostao čvrst i poručio: "Niti on nema što za reći." Na pitanje što Kim kaže, poručio je: "Kim ne govori puno."

Potvrđeno je kako je Ekdahl Du Rietz radio odvojeno od momčadi, danas je uključen u lakši trening s ostatkom, ali ostaje upitnik hoće li biti spreman za početak Prvenstva.

On nije jedini koji predstavlja problem, naime virus je napao Andreasa Palicku i Hampusa Wannea koji su odmah smješteni u izolaciju. Situacija s Palickom je nešto bolja i on je radio u teretani odvojeno od ostatka momčadi, ali Wanne je zato ostao u izolaciji u hotelu s visokom temperaturom.

Odluka o konačnom popisu za Svjetsko prvenstvo iz svih tih razloga nije donesena, s reprezentacijom je i dalje Frederik Pettersson koji se naknadno priključio. Jesper Nielsen ipak bi trebao biti uključen u treninge prije početka Prvenstva nakon što je zaliječio ozljedu prepone, barem se tako Šveđani nadaju.

Problema nema Lukas Nielsen, mladi bek iz Kiela koji je optimist uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo te vjeruje u dobar plasman.

"Švedska nije favorit, ali je među pet najboljih reprezentacija. Mi smo momčad puna energije i moramo se skupiti i odigrati kao što smo odigrali u Hrvatskoj", tvrdi Nielsen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!