Rukomet

Gensheimer: "Vidjeli smo u Francuskoj i Hrvatskoj kako je to kada cijela država diše s domaćinom"

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.01.2019.
Gensheimer: "Vidjeli smo u Francuskoj i Hrvatskoj kako je to kada cijela država diše s domaćinom"
Foto: EPA

Njemački kapetan Uwe Gensheimer uoči početka Prvenstva uvjeren je kako će navijači nositi reprezentaciju do dobrog rezultata. Prisjetio se i atmosfere u Francuskoj 2017. i Hrvatskoj 2018. godine kada je domaćin imao fantastičnu podršku...

Njemačka je definitivno jedan od glavnih favorita za osvajanje zlatnog odličja na ovom Svjetskom prvenstvu, a Uwe Gensheimer tvrdi kako je reprezentacija puna potencijala, ali treba još malog uštimavanja.

"Vidjeli smo puno potencijala u ovoj reprezentaciji, imamo visoku kvalitetu posebno u obrani gdje imamo nekoliko odličnih uigranih opcija. Naravno, moramo još raditi na nekim detaljima jer su one najveće utakmice koje nas očekuju dvoboji koje će odlučivati detalji."

Nema nikakve sumnje da će Nijemci imati ogromnu podršku navijača, a osjetilo se to već i u pripremnim dvobojima.

"Oko Svjetskog prvenstva je stvarno veliki interes, potrebno je odraditi puno intervjua, marketinških aktivnosti, ali to je očekivano. Osjeća se fantastična atmosfera među navijačima, mogla se vidjeti i u petak u Hannoveru. Možete samo zamisliti kakva će onda tek atmosfera biti na Svjetskom prvenstvu. Vidjeli smo na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine kako je to kada cijela država diše s reprezentacijom, nadam se da će se i nama to dogoditi."

2007. godine Njemačka je kao domaćin došla do titule, a Gensheimer tada nije bio u reprezentaciji, točnije na užem popisu.

"Bio sam vrlo mlad, ali sam se našao na širem popisu od 28 igrača, no nisam ušao među najuže kandidate. Utakmice sam gledao uglavnom na TV-u, a za finalni vikend bio sam s juniorskom reprezentacijom u Dormagenu, a iz ove reprezentacije tamo su bili još i Steffen Weinhold i Martin Strobel. Današnji potpredsjednik Saveza Bob Henning napravio je sve da se nađemo u dvorani u Kölnu. Bili smo tamo i upijali tu atmosferu, još uvijek se naježim kada se toga sjetim."

Ove godine Njemačku će predvoditi kao kapetan što predstavlja veliku čast za svakog igrača.

"Jako sam ponosan što sam kapetan reprezentacije na domaćem tlu i drago mi je što mogu preuzeti tu odgovornost. Međutim nisam ovdje u pitanju ja ili bilo tko drugi od igrača. Važna je samo kompletna momčad jer je apsolutno svaki igrač bitan kotačić."

Što se tiče ciljeva, ide korak po korak, ne pada mu na pamet preskakati stepenice jer su se Nijemci tako već opekli.

"Naravno, želimo u polufinale, ali idem polako jer je prošlost pokazala kako nije uputno razmišljati toliko unaprijed. Na Svjetskom prvenstvu 2017. godine bili smo najbolji u skupinama i već smo razmišljali o protivnicima u četvrtfinalu i polufinalu, a Katra smo nekoliko mjeseci ranije svladali s deset razlike. Nismo se koncentrirali na detalje i izbačeni smo. Upravo zato moramo razmišljati od utakmice do utakmice, a ne previše naprijed."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!