Rukomet

Dagur Sigurdsson: "Potpuno nam je jasno da smo jedna od najslabijih reprezentacija u skupini"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.01.2019.
Dagur Sigurdsson: "Potpuno nam je jasno da smo jedna od najslabijih reprezentacija u skupini"
Foto: EPA

Rukometna reprezentacija Japana u Münchenu se priprema za dvoboj otvaranja Svjetskog prvenstva protiv Makedonije. Smješten u skupinu B ovaj azijski predstavnik svjestan je svoje (ne)konkurentnosti u odnosu na četiri europske vrste no Dagur Sigurdsson jedan je cilj ipak jasno postavio pred svoje rukometaše...

Jedna od dvije azijske vrste u skupini B ujedno je i jedna od jednako toliko sastava kojima se uoči samog početka natjecanje ne daju gotovo nikakve šanse za prolazak u narednu fazu. I sam izbornik Japana, Dagur Sigurdsson, svjestan je da je takvo nešto gotovo nemoguć pothvat, ali isto ne znači da pred svoje izabranike neće staviti baš nikakav zadatak.

"Potpuno nam je jasno da smo jedna od najslabijih reprezentacija naše skupine jer se u utrci za što bolji rezultat nalazimo u društvu Španjolske, Hrvatske, Islanda i Makedonije, a i od Bahreina smo prošle godine upisali poraz. Prvo i osnovno, naše je da probamo ostvariti napredak u odnosu na rezultat na prošlom Svjetskom prvenstvu."

Prije dvije godine u Francuskoj rukometaši Japana zauzeli su 22. mjesto, nakon što su grupnu fazu odradili bez osvojenog boda na kontu, a redom su gubili od Rusije, Francuske, Brazila, Poljske i Norveške. Želja islandskog stručnjaka je smanjenje oscilacija u igri kakvih je bilo preko nekoliko i na prošlom Svjetskom (susreti s Brazilom i posebno Poljskom), ali i Azijskom prvenstvu u utakmici protiv Irana.

"Smatram da smo na dobrom putu jer ulažemo zaista velike količine truda u jačanje ovog kadra od kako sam ga preuzeo. Japanu se često događalo da ostvari sasvim solidnu predstavu, ali se zbog nekoliko loših minuta potpuno raspadne. Na našu sreću, rekao bih da smo napravili par koraka naprijed u smanjenju tih oscilacija tijekom samih utakmica i da ćemo to uspjeti i prikazati."

Japan je drugi hrvatski protivnik na ovom SP-u i taj je susret na rasporedu u nedjelju, 13. siječnja s početkom u 16.30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!