Rukomet

Jacobsen: "Nemam samo četiri sjajna rješenja na krilnim pozicijama, imam 16 vrlo talentiranih igrača"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.01.2019.
Jacobsen: "Nemam samo četiri sjajna rješenja na krilnim pozicijama, imam 16 vrlo talentiranih igrača"
Foto: EPA

Danska je zasad ubilježila najuvjerljiviju pobjedu na ovom Prvenstvu, u Kopenhagenu je pregazila skromni Čile. Prvo poluvrijeme i odličan danski nastup u njemu, usmjerio je dvoboj...

Dvoboj neravnopravnih protivnika odigran je u Kopenhagenu. Danska je održala lekciju Čileu i nanijela mu je težak poraz 39:16.

"Bilo je ovo vrlo kvalitetno otvaranje SP-a za nas. U obrani smo stajali dobro što nam je pomoglo na putu do popriličnog broja brzih pogodaka. Sve u svemu, dobra utakmica je iza nas, uvijek je ugodno kada se upiše ovakva visoka, uvjerljiva pobjeda. Moram još svakako istaknuti kako je bilo zaista ugodno igrati u ovakvoj atmosferi", rekao je nakon susreta Mads Mensah Larsen, jedini Danac koji nije zabio pogodak, pa čak niti uputio udarac.

Victor Donoso pričao je o dva različita poluvremena, lošem prvom koji su Danci dobili s čak 22:4, te dobrom drugom.

"Za nas su ovo bile dvije utakmice, jedna u prvom i druga u drugom poluvremenu. U prvom smo dijelu igrali zaista loše, katastrofalno. Ne bih znao reći koji je razlog tome. To što smo pokazali u prvih pola sata uopće nije čileanski rukomet. Nastavak je bio bolji, izgubili smo ga s pet razlike."

Danski izbornik Nikolaj Jacobsen izrotirao je sve igrače i jako je zadovoljan prikazanim. U svakom trenutku susreta, kaže, može računati na bilo kojeg pojedinca u svom kadru.

"Nemam samo četiri sjajna rješenja na krilnim pozicijama, imam 16 vrlo talentiranih igrača tako da u bilo kojem trenutku mogu koristiti bilo kojeg pojedinca s klupe."

Danci su se odlučili odmah na odlazak u Herning umjesto u petak kako je prvotno bilo predviđeno.

"Razlog takvoj odluci je to što i ovako ne bismo, a pod utjecajem adrenalina, mogli dugo zaspati. Umjesto toga da u krevetu ležimo do dva, tri ili četiri u noći, to vrijeme možemo iskoristiti kako bismo promijenili lokaciju i tada se kvalitetno odmorili. Po dolasku u Herning ćemo se naspavati, ustati malo kasnije i biti spremni za kvalitetan trening", dodaje Jacobsen.

SP 2019. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Koreja16:39Njemačka
Srbija30:30Rusija
Brazil22:24Francuska
1Francuska 5138:113+259
2Njemačka 5151:107+448
3Brazil 5127:129-26
4Rusija 5131:127+44
5Srbija 5127:146-193
6Koreja 5121:173-520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!