Rukomet

Sportnetov dnevnik: Velikoj sedmorci palac gore, Azijcima palac dolje

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 12.01.2019.
Sportnetov dnevnik: Velikoj sedmorci palac gore, Azijcima palac dolje
Foto: EPA

Drugi dan na Svjetskom prvenstvu i drugi Sportnetov dnevnik. Još uvijek se priča i o ujedinjenoj Koreji, naime ima i onih koji smatraju kako joj se ne treba izlaziti ususret oko pravila...

Tobias Reichmann umjesto u Berlin otputovao na Floridu

Nakon što ga je Christian Prokop neočekivano otpisao, Tobias Reichmann bio je vrlo ljut. Nitko nije očekivao takvo što jer su na desnom krilu ostali u kadru samo on i Groetzki, ali Prokop je imao drugačije zamisli i ostavio Reichmanna potpuno frustriranog.

No kratko je trajalo njegovo nezadovoljstvo. Nekoliko sati uoči prve utakmice s Korejom, Reichmann se zaputio na odmor u Orlando. "Odlazim. Zašto, ne znam točno, spontani odlazak", poručio je iz zračne luke uz hashtag #sorrynotsorry. Ne treba previše istraživati komu ili čemu je taj hashtag namijenjen.

Kim Andersson: "Supruga je bila ključna u mom povratku"

Kim Andersson vratio se u švedsku reprezentaciju, a ključnu ulogu u povratku odigrala je supruga Sandra.

"Bilo je iznenađujuće i za mene i za obitelj, ali Sandra je osjetila ponos. Rekla mi je da sam jedan od rijetkih u tim godinama koji još uvijek osjeća strast i ponos prema onom što radi. Malo sam čekao s odgovorom, ali Sandra me jednostavno upitala što na kraju želim i više nije bilo diskusije. Nije jednostavno odlučiti se na takav korak i opet biti odvojen od obitelji, potrebna je ovakva vrsta podrške."

Islanđani hvale hrvatske navijače, pala i razmjena dresova

Sjajna atmosfera vladala je u Münchenu, nekih 800-1000 Islanđana i znatno više Hrvata, a na kraju su Islanđani imali samo riječi hvale za hrvatske navijače.

"Bilo je puno Hrvata. To je nogometna nacija, ali su i sjajni rukometaši, košarkaši i vaterpolisti, a navijači svuda prate svoje reprezentacije i vrlo su glasni. Nakon utakmice bilo je prekrasno, navijači su razmjenjivali dresove, uživale su obje strane", rekla je Thorgerdur Katrin Gunnarsdottir, islandska političarka i bivša rukometašica, a sada navijačica.

Balogha muči taktika, Simonet zadovoljan jer je skupina potpuno otvorena

Šok i nevjerica među mađarskim navijačima, očekivali su pobjedu, bili uvjereni da će do nje doći, a na kraju su bili sretni što su uopće uhvatili bod.Naravno, igrači su bili najnezadovoljniji.

"Jako samo razočarani. Morat ćemo o puno čemu razgovarati kada je riječ o taktici", kaže razočarani Balogh. Nije zadovoljan niti izbornik Istvan Csoknyai, ali on vjeruje u bolje dane:

"Bio nam je to prvi nastup na ovom turniru, a znali smo da utakmica neće biti lagana. Nismo igrali dobro, ali na kraju je ovo dobar rezultat. Naravno da smo željeli pobjedu, no nismo je ostvarili. Ubrzo nam slijedi nova utakmica i nadam se da ćemo biti bolji."

Ovakav rasplet jako je zadovoljio Sebastiana Simoneta. "Angola je pobijedila Katar i to znači da baš sve reprezentacije imaju šanse za prolaz skupine što je jako dobro za rukomet."

Nedostajao je Argentini najbolji Simonet, Diego, ali on se prepun pohvala obratio putem Twittera, pohvalio je braću, Manua Crivellija, ali najviše obranu za koju tvrdi da je bila vanserijska.

Nema više zelenih kartona, u modi je crveni gumb

Treneri i izbornici dosad su tražili minutu odmora pokazivanjem zelenog kartona, ali to odlazi u prošlost. Oko toga je bilo i dosta prepirki, pa je li karton pokazan ili nije, a sada je sve sofisticiranije.

Naime pokraj svake klupe nalazi se postolje s velikim crvenim gumbom kojeg treneri kada požele pozvati time out moraju pritisnuti i zapisnički stol bit će automatski obaviješten o tome.

Šveđani izgubili puno živaca protiv Egipćana

Ako je netko mislio da će Šveđani lako izaći na kraj s Egiptom, prevario se. Jesam. Nakon teškog dvoboja osjetili su veliko olakšanje.

"Jako neugodan protivnik, snažan i čvrst", kaže Andreas Nilsson.

Jedan od švedskih junaka Jim Gottfridsson zabijao je važne golove, ali nije bio zadovoljan. "Veliko olakšanje, ali uopće nisam zadovoljan svojim nastupom. No pobijedili smo na startu i to je najbitnije."

S njim se slaže i Andreas Palicka koji je priznao kako je ovo bio jako stresan dvoboj. Inače Palicka se borio s temperaturom i bio je čak pod upitnikom za nastup, ali stisnuo je zube.

Drugi dan na Instagramu i Twitteru

Ozljeda Zelenovića poremetila Srbiju

Srbija je imala u rukama pobjedu protiv Rusije, ali nije znala zadržati prednost i na kraju je bila prezadovoljna remijem.

"Ovo je sve proces sazrijevanja. Mislim da je ekipu poremetila ozljeda Zelenovića. Rusija je igrala s dva flastera od njegovog izlaska, a nama je ušao igrač koji je bio hladan. Ipak, s tim moramo živjeti kao momčad. Imali smo dobivenu utakmicu, a na kraju smo mogli da je izgubimo", rekao je Nenad Peruničić.

Nakon susreta bilo je i suza, Kukićev pokušaj na kraju je obranio Grams i to je jako pogodilo mladog reprezentativca.

"Nije to ništa strašno. Znam da je vidio loptu u golu, svi smo je vidjeli. Rekao sam mu da sam ja mnogo više promašio nego što će on ikada", rekao je izbornik.

Sjeverna i Južna Koreja poput Istočne i Zapadne Njemačke; ne slažu se svi s ekstra igračima

Koreja je jedina reprezentacija kojoj je dopušteno imati 20 igrača. 16 ih je iz Južne i četvorica iz Sjeverne Koreje, no to nije dobro sjelo svima.

"Pomislio sam da to nije u redu, jednostavno ne može tako. Ne mogu se raditi posebna pravila za neke. Volim Sjevernu i Južnu Koreju i drago mi je što igraju zajedno, ali ovo nije u redu. Ne mogu oni imati 20 igrača, a ostali 16", smatra bivši danski reprezentativac Claus Moller Jakobsen.

Izbornik Koreje vjeruje u lijepu priču. "Njemačka je profitirala kada su se ujedinile Istočna i Zapadna. Nadam se da će ovaj turnir donijeti isto i Sjevernoj i Južnoj Koreji."

Norvežani se pribojavali Tunisa pa ga razbili na parketu

Norveška je pregazila Tunis i svladala ga s deset razlike, no uoči susreta Skandinavci su se malo pribojavali afričkog prvaka.

"Malo smo se pribojavali jer su težak protivnik koji igra čvrst rukomet. imali smo problema u prvih 5-10 minuta drugog dijela, ali onda smo uhvatili ritam", kaže Christian Berge.

Velikoj sedmorci palac gore, Azijcima palac dolje

Brazilci nakon sjajnog otpora Francuskoj, razočarani rezultatom

Francuzi su igrom razočarali na startu protiv Brazila, a Brazilci su ostali razočarani rezultatom.

"Francuska ima jako dobre igrače na svim pozicijama, igrali smo sjajno, ali razočarani smo rezultatom. Većim dijelom susreta igrali smo svoj najbolji rukomet, ali na kraju nam je nedostajalo malo više efikasnosti i njihov vratar odradio je sjajan posao", kaže izbornik Washington Nunes.

Bolje, brže, jače

Saudijsku Arabiju vodi Slovenac Boris Denič koji je jednostavno objasnio zašto je Austrija slavila.

"Svi koji su gledali utakmicu, vidjeli su kako je Austrija igrala. Bila je bolja, brža i jača i uzela je dva boda. Ja sam zadovoljan svojim igračima, ispunili su sve šo sam tražio od njih, ali to nije bilo dovoljno."

Jaballah otkrio koja je slabost njegove momčadi

Tunis je visoko poražen od Norveške u susretu u kojem se očekivao njegov bolji otpor. Međutim to se nije dogodilo i Norveška je lako slavila. Ponajbolji pojedinac tunisa Jihed Jaballah olakšao je posao skautima.

"Norveška je vrlo snažna momčad s vrlo dobrim igračima. U početku je bilo dobro, no puno smo promašivali, a oni su nas kažnjavali kroz kontranapade što nam je slaba točka."

Venio Losert hvalio svoje Egipćane

Bivši hrvatski reprezentativac Venio Losert radi kao trener vratara u egipatskoj reprezentaciji. Unatoč porazu od Švedske nije bio nezadovoljan.

"Čestitke svim mojim igračima na ovom nastupu. Bila je to teška utakmica, ali borili smo se do kraja. U nekim trenucima igrali smo na stvarno visokoj razini, ali nije bilo dovoljno."

SP 2019. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Koreja16:39Njemačka
Srbija30:30Rusija
Brazil22:24Francuska
1Francuska 5138:113+259
2Njemačka 5151:107+448
3Brazil 5127:129-26
4Rusija 5131:127+44
5Srbija 5127:146-193
6Koreja 5121:173-520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!