Košarka

Bogdanović slavio u dvoboju protiv Hezonje, Žižić predvodio poražene Cavalierse, Harden ispisivao povijest

Petar Jenjić • subota, 12.01.2019.
Bogdanović slavio u dvoboju protiv Hezonje, Žižić predvodio poražene Cavalierse, Harden ispisivao povijest
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši bili su aktivni u sinoćnjim utakmicama, a osim Darija Šarića, svi su stigli do dvoznamenkastog broja poena. Najučinkovitiji bio je Ante Žižić čiji su Cavaliersi visoko poraženi kod Houston Rocketsa, Bojan Bogdanović slavio je u dvoboju protiv Marija Hezonje, dok je svoju minutažu solidno iskoristio i Ivica Zubac...

Nakon slabog nastupa protiv Bostona košarkaši Indiana Pacersa uspješno su se vratili na pobjedničke staze. Na gostovanju u Madison Square Gardenu bili su bolji od New York Knicksa sa 121:106 te tako niz od pet utakmica izvan Indianapolisa zaključili na omjeru 3-2.

Knicksi su se vratili iz dvoznamenkastog zaostatka i stigli do izjednačenja, no serijom 12:0 u završnici prvog poluvremena Pacersi su poveli sa 64:52. Nastavili su gosti i u drugom poluvremenu u istom ritmu, ubrzo su poveli s 80:59, a do kraja susreta prevelikih problema nisu imali.

Do slavlja ih je predvodio Domantas Sabonis s 22 poena i 15 skokova čime je postao prvi igrač Indiane od Troya Murphyja iz sezone 2009./10. koji je u jednoj sezoni skupio sedam utakmica s 15 ili više skokova.

Victor Oladipo dodao je 19 koševa i šest skokova, a Bojan Bogdanović 15 koševa (2/7 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2), dva skoka te po jednu asistenciju i ukradenu loptu za nešto manje od 26 minuta. Solidnu je utakmicu za Knickse odigrao Mario Hezonja koji je dodao deset koševa (3/8 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 1/2), šest skokova, dvije asistencije i pet ukradenih lopti.

Houston Rocketsi nisu imali problema protiv Cleveland Cavaliersa koje su potpuno razbili rezultatom 141:113. U još jednoj povijesnoj večeri James Harden upisao je novi triple-double učinak, a za ovaj mu je trebalo nešto manje od 30 minuta. Susret je zaključio s 43 poena, deset skokova i 12 asistencije te prema pisanju Elias Sports Bureaua postao prvi igrač u NBA ligi koji je uspio napraviti triple-double s 40 ili više koševa za manje od 30 minuta.

U dvoboju bez prevelike napetosti Rocketsi su imali i 44 koša viška, a osim Hardena solidno su odigrali Clint Capela s 19 koševa i Danuel House Jr. s 14 poena.

Svoju minutažu kod Cavaliersa jako je dobro iskoristio Ante Žižić koji je za nešto manje od 24 minute u igri bio prvi strijelac momčadi s 18 poena (6/8 za dva, slobodna bacanja 6/6), osam skokova i dvije blokade.

Tijesno je bilo u dvoboju Minnesote i Dallasa, a u konačnici su do gostujuće pobjede stigli Mavericksi koji su slavili sa 119:115. Junak susreta ponovno je bio Luka Dončić koji je ubacio sedam od posljednjih devet koševa svoje momčadi. Ključnim se pokazala trica kojom je Slovenac doveo svoju momčad u vodstvo 22 sekunde prije kraja (117:115).

U konačnici je Dončić susret zaključio na granici triple-double učinka s 29 koševa, osam skokova i 12 asistencija, a slijedio ga je Harrison Barnes koji je dodao 23 koša. Bez poena je zato kod Timberwolvesa ostao Dario Šarić (0/5 iz igre) koji je skupio pet skokova i jednu asistenciju za nešto manje od 19 minuta u igri. Wolvese je predvodio Karl-Anthony Towns s 30 koševa, 11 skokova i četiri blokade.

Četvrtu pobjedu u posljednjih pet utakmica upisala je Utah Jazz koja nije imala prevelikih problema s Los Angeles Lakersima koje je u Salt Lake Cityju porazila rezultatom 113:95. Završne minute druge četvrtine domaćin je iskoristio za seriju od 18:4 kojom je stigao do vodstva od 59:38. U drugom su poluvremenu uzvratili Lakersi koji su se uspjeli spustiti ispod deset poena zaostatka, međutim, nova serija Jazzera od 14:5 riješila je pitanje pobjednika.

Pobjedničku momčad, koja je u utakmici ubacila 15 trica, predvodio je Donovan Mitchell s 33 poena i devet asistencija, dok je Royce O'Neale dodao 17 koševa i sedam skokova. Lakersi su ponovno igrali bez LeBrona Jamesa, a najbolji je bio Michael Beasley sa 17 koševa, Ivica Zubac dodao je deset koševa (4/10 za dva, slobodna bacanja 2/2), pet skokova i jednu asistenciju za 14 minuta na terenu.

NBA:
New York Knicks - Indiana Pacers 106:121
Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 141:113
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 115:119
Utah Jazz - LA Lakers 113:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!