Rukomet

Gonzalez: "Kada vam vratar obrani toliko šuteva jednostavno morate iskoristiti priliku i slaviti"

Mihaela Bradovski • subota, 12.01.2019.
Gonzalez: "Kada vam vratar obrani toliko šuteva jednostavno morate iskoristiti priliku i slaviti"
Foto: EPA

U skupini B Svjetskog rukometnog prvenstva, osim Hrvatske i Španjolske, u prvom je kolu do pobjede stigla i reprezentacija Makedonije. Po završetku susreta i španjolski stručnjak na makedonskoj klupi i Islanđanin na klupi Japana nisu propustili prokomentirati predstavu sjajnog vratara Borka Ristovskog...

Jedna 3:0 pa potom odmah i 4:0 serija na startu susreta te gotovo identičan recept na kraju (7:1) donijeli su reprezentaciji Makedonije gotovo dvoznamenkastu pobjedu nad sastavom Japana.

Ono što ovako površan pogled na konačan rezultat ne govori činjenica je da je makedonski vratar Borko Ristovski u ova dva osvojena boda morao ugraditi 19 obrana, 10 više od japanskog dvojca. I španjolski stručnjak Raul Gonzalez nije propustio pohvaliti svog čuvara mreže.

"Bila je ovo teška utakmica za nas jer japanski sastav igra vrlo brzo. Imaju odličan napad, no na njega smo odgovorili presingom posljednje linije od samog starta dvoboja, a i naš je vratar bio fantastičan na vratima. A kada vam čuvar mreže obrani toliko šuteva jednostavno morate iskoristiti tu priliku te stići do pobjede."

Makedonskog izbornika veseli uvodna pobjeda, no teška skupina traži oprez i maksimalnu koncentraciju pa je već u petak od svojih igrača zatražio da se okrenu novom protivniku, Bahreinu.

"Naravno da smo sretni zbog ovakvog ishoda, uvijek je teško startati s dobrom predstavom, no za našu buduću dobrobit sve ovo od danas moramo zaboraviti te se okrenuti novom ispitu."

I njegov kolega s druge strane Dagur Sigurdsson nije propustio prokomentirati izdanje protivničkog vratara, a u konačnici nije zadovoljan jedino ukupnom razlikom kojom je njegova selekcija izgubila. Dok su se Makedonci borili s brzinom njegovih igrača, njegov je kadar najvećih problema, kaže, ima s protivničkom visinom i jačinom.

"Po mom mišljenju odgrali smo jednu vrlo dobru utakmicu, no na kraju ipak jesam razočaran i to ukupnom razlikom kojom smo izgubili. Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu s velikim i jakim igračima Makedonije, ali posebno s vratarem koji je branio sve što je do njega došlo."

Idući japanski protivnik je Hrvatska, a susret je na rasporedu u nedjelju, 13. siječnja s početkom u 16:30.

SP 2019. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Japan29:38Sjeverna Makedonija
Island27:31Hrvatska
Bahrein23:33Španjolska
1Hrvatska 5152:115+3710
2Španjolska 5142:114+288
3Island 5137:124+136
4Sjeverna Makedonija 5131:139-84
5Bahrein 5107:151-442
6Japan 5121:147-260

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!