Rukomet

Dinart: "Strah je utjecao na naše sposobnosti, slavili smo uzdajući se u Gerarda"

Mihaela Bradovski • subota, 12.01.2019.
Dinart: "Strah je utjecao na naše sposobnosti, slavili smo uzdajući se u Gerarda"
Foto: EPA

Prvo kolo skupine A Svjetskog rukometnog prvenstva Francuska je zaključila u svoju korist, slavljem nad Brazilom, no ono je stiglo puno teže od očekivanja. Didier Dinart detektirao je najveći problem, a svjesni da je ovaj susret mogao i drugačije završiti bili su i ostali akteri u francuskom dresu...

Francuska je još jednom u jedno veliko natjecanje startala neuvjerljivim izdanjem i to protiv protivnika koji ne ulazi u skupinu favorita. Borbeni i pokretljivi Brazilci uvelike su namučili izabranike Didiera Dinarta, a francuski izbornik, uz pohvale svom vrataru Gerardu, tvrdi kako je najveći razlog tome bio - strah.

"Strah od utakmice otvaranja utjecao je na naše sposobnosti. Kada se pogledaju i rezultati nekih drugih utakmica na prvi pogled u njima također ima dosta nelogičnosti. Prvu utakmicu na velikom natjecanju uvijek je teško igrati. Večeras smo uspjeli slaviti uzdajući se u vratara Gerarda koji je bio fantastičan. Sada smo ovaj stres prve utakmice ostavili za sobom i upoznali se s pogreškama koje ne smijemo ponavljati."

Da francuska vrsta nije mirno živjela u nastavku, kada je Brazil u 11 minuta igre ušao u 7:1 seriju, potvrdio je i jedan od najiskusnijih pojedinaca u njenom sastavu, Michael Guigou.

"Laknulo nam je, svaki drugi rezultat doveo bi nas u kompliciranu situaciju. Momčad je nova, ali nekako je na kraju uspjela izbaciti pojedince koji su je doveli do ove prve pobjede. Unatoč svemu, uspjeli smo ostati mirni i hladnih glava, s odličnim vratarom koji nas je pogurnuo prema slavlju."

Jedan od onih koji neće po dobrome pamtiti ovo otvaranje protiv južnoameričkog predstavnika je Kentin Mahe, Dinartov prvi izbor na poziciji srednjeg vanjskog. Izostanak Nikole Karabatića pokazao se većim problemom nego što je francuska struka to prije početka smatrala, Mahe je u igri proveo početnih 13 minuta i taj je period okončao s učinkom 0/1. Ostatak dvoboja odgledao je s klupe.

"Prvih 20-ak minuta bilo je dosta komplicirano za nas, zatim smo postigli nekoliko pogodaka koji su nas doveli do zadovoljavajuće prednosti, ali se nikako nismo uspjeli odvojiti. Brazilci su se zalijepili za nas i ostali prijetiti do samoga kraja. Ipak, rekao bih da smo imali susret u svojim rukama i prava je šteta što smo ga u jednom trenutku ugrozili na takav način. U nama se sada bore različiti osjećaji, no u konačnici ćemo pamtiti samo pobjedu."

SP 2019. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Koreja16:39Njemačka
Srbija30:30Rusija
Brazil22:24Francuska
1Francuska 5138:113+259
2Njemačka 5151:107+448
3Brazil 5127:129-26
4Rusija 5131:127+44
5Srbija 5127:146-193
6Koreja 5121:173-520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!