Košarka

Vrijednosnice Osijek protiv Slovaka, Škrljevo protiv Čeha u četvrtfinalu Alpe Adria Cupa

Petar Jenjić • subota, 12.01.2019.
Vrijednosnice Osijek protiv Slovaka, Škrljevo protiv Čeha u četvrtfinalu Alpe Adria Cupa

U četvrtfinalu Alpe Adria Cupa igrat će i dva hrvatska predstavnika. Vrijednosnice Osijek odmjerit će snage sa slovački Levicki Patriotima, dok će Škrljevo na gostovanje u Češku, protivnik je Sluneta Usti nad Labem...

Sinoćnjim susretom i pobjedom protiv Hopsi Polzele košarkaši Vrijednosnica Osijek izborili su prolazak u doigravanje Alpe Adria Cupa. Kao prvoplasirani u skupini B Brokeri će s omjerom 4-2 ići na drugoplasiranog iz skupine A. To su slovački Levickí Patrioti koji su imali isti omjer pobjeda i poraza, ali je zbog boljeg međusobnog omjera prvi završio Körmend.

Termin odigravanja četvrtfinala još uvijek nije poznat, a slovačku momčad, kao najbolji strijelac predvodi Nikola Gaćeša koji bilježi 16.6 poena po utakmici. Prvi skakač momčadi je Steven Davis sa 6.3 skokova po utakmici, dok je najbolji asistent Šimon Krajčovič (4.8 po utakmici). Vrijedi izdvojiti kako za Levicki nastupa i hrvatski internacionalac Luka Katura.

U četvrtfinale je kao prvoplasirana momčad skupine C prošlo i Škrljevo koje će u igrati protiv češkog Sluneta Usti nad Labemom. Prvu utakmicu Škrljevo će odigrati u gostima 30. siječnja, dok je uzvratni dvoboj na rasporedu 9. veljače.

Prvi igrač momčadi u Alpe Adria Cupu jest Ladislav Pecka koji bilježi 16.7 koševa po utakmici. Prvi skakač je Marko Stevanović (6.7 po utakmici), a prvi asistent Michal Sotnar koji ima 5.8 dodavanja po susretu.

Alpe Adria Cup, četvrtfinale:
USK Prag - Körmend
Levicki Patrioti - Vrijednosnice Osijek
Sluneta Usti nad Labem - Škrljevo
Zalakeramia - GTK Gliwice

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!