SP 2019. - Skupina A, 2. kolo, 12.01.2019, 15:30 h
Rusija
Rusija 34:27 Koreja

Rusi svladali Koreju, Šiškarjev i društvo očekivali uvjerljiviju pobjedu

Mihaela Bradovski • subota, 12.01.2019.
Rusi svladali Koreju, Šiškarjev i društvo očekivali uvjerljiviju pobjedu
Foto: EPA

Nakon podjele bodova sa Srbijom ruski su rukometaši, u drugom kolu Svjetskog prvenstva, protiv autsajdera skupine A Koreje morali tražiti čim izraženiju pobjedu. Susret su u svoju korist riješili već u prvih pola sata, na kraju su slavili s 34:27, no prema reakcijama s klupe u planu su imali puno izraženiju pobjedu...

Kao i u susretu protiv Njemačke reprezentacija Koreje i u utakmici drugog kola niti nakon jednog svog promašaja, a bilo ih je poprilično odmah na startu susreta, nije pomislila na odustajanje te se u obranu vraćala disciplinirano kao da je svega jedan pogodak razlike.

Rusija je u prvih pet minuta postigla jednako toliko uglavnom brzih pogodaka, no nastavili su korejski rukometaši po svom planu te se tako na sasvim solidnom priključku držali do 12. minute kada je za 9:4 pogodio Timur Dibirov.

Treba spomenuti i kako su navijači u berlinskoj Mercedes-Benz Areni tijekom čitavog susreta pljeskom popratili svaki korejski pokušaj u napadu, odnosno pokoju obranu vratara Parka i ako računamo uvodne najave iz korejskog tabora, oni su u svom naumu uspjeli - predstavili su se kao jedna pozitivna priča te su tako pokupili simpatije neutralnog dijela tribina.

Što se samog rukometa tiče, korejska realnost ipak govori kako se ona kvalitetom nalazi preko nekoliko razina ispod europskog prosjeka što je Rusija bez većih muka iskoristila te time isprala gorak okus jučerašnjeg remija sa Srbijom. Nakon te podjele bodova i ruskom i srpskom sastavu postalo je jasno kako u susretu s Korejom moraju čim uvjerljivije slaviti, uz jasno pobjedu nad Brazilom.

S ne previše potrošene energije dolazili su ruski rukometaši do vlastitih pogodaka, nešto malo više pomučili su se u obrani, a s obzirom na pokretljivog protivnika, no nedostatak preciznosti i bilo kakve imaginacije u korejskim redovima s vremenom je učinio svoje i na odmor se otišlo pri 20:13 za Rusiju.

Najveći pljesak na čitavom susretu rukometaši Koreje dobili su dvije minute prije kraja prvog dijela kada su cepelinom iznenadili rusku obranu te u 44. minuti kada se u listu strijelaca upisao i vratar Park. U susretu koji je zaključen s ruskih 34:27 najbolji su kod Koreje bili Kwangsoon Park te stopostotni Jeongu Kang svaki sa četiri pogotka.

Već u prvom dijelu Eduard Kokšarov imao je prilike odmoriti dio svojih udarnih snaga, no neke je od njih bio primoran vratiti na teren nakon što se Koreja pet minuta prije kraja primaknula na šest zaostatka.

Najbolji strijelac Rusije u ovom je dvoboju bio Šiškarjev sa sedam zgoditaka. Dvoboj je ranije, u 42. minuti, zbog crvenog kartona završio Dmitrij Kiseljev. Osim ukupnom razlikom ruski izbornik zasigurno neće biti sretan niti činjenicom da su njegovi izabranici primili 27 pogodaka od azijskog predstavnika.

SP 2019. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Rusija34:27Koreja
Njemačka34:21Brazil
Francuska32:21Srbija
1Francuska 5138:113+259
2Njemačka 5151:107+448
3Brazil 5127:129-26
4Rusija 5131:127+44
5Srbija 5127:146-193
6Koreja 5121:173-520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!