Rukomet

Červar: "Japan će nam pokazati kako igramo protiv brzih protivnika"

Mihaela Bradovski • subota, 12.01.2019.
Červar: "Japan će nam pokazati kako igramo protiv brzih protivnika"
Foto: EPA

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u nedjelju očekuje dvoboj protiv Japana. Nakon dobrog starta i pobjede protiv Islanda u prvom kolu, Hrvatsku očekuje na papiru lakši dvoboj...

Lino Červar i s danom odmaka bio je zadovoljan učinjenim protiv Islanda. Imao je određene zamjerke oko obrane, ali i pohvalio je reakciju i u tom segmentu u drugom dijelu.

"Nismo dobro otvorili utakmicu u obrambenoj fazi i tu su nam Islanđani dosta lako dolazili do golova. Kada smo u obrani postali agresivniji prema naprijed, napravili smo preokret i pobijedili. Moramo tako igrati u kontinuitetu, a ne na mahove, posebno kada dođu jači protivnici. Zadovoljan sam, pokazali smo karakter vraćajući se u utakmicu, nitko se nije ozlijedio i zadovoljno gledamo prema naprijed."

Slijedi Japan koji je visoko poražen od Makedonije, ali Červar ne dopušta opuštanje.

"Japan ne smijemo podcijeniti, o njemu dosta razmišljam. Sigurno vrijedi puno više od ovog rezultata protiv Makedonije. Jako su brzi, imaju dobru tranziciju tehnički su potkovani i nipošto nisu za podcjenjivanje. U Tokiju će biti još puno bolji."

Protiv Japana priliku će dobiti najvjerojatnije svi igrači, a bit će to dobar test za Hrvatsku.

"Pružit ćemo priliku vjerojatno svim igračima, a ova utakmica pokazat će nam kako igramo protiv brzih protivnika koji forsiraju brzi centar", ističe Červar, a prenosi Hina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!