Rukomet

Podravka gostuje kod danskog Nyka, Saračević se nada dobroj partiji svoje momčadi

Jan Šneler • nedjelja, 13.01.2019.
Podravka gostuje kod danskog Nyka, Saračević se nada dobroj partiji svoje momčadi
Foto: FaH

U drugom kolu EHF kupa za rukometašice Podravka gostuje kod danskog Nykobing Falstera. Iako je danska momčad jaka i kvalitetna, Podravka nije bez izgleda...

Nakon prilično solidnog, iako na kraju pomalo razočaravajućeg nastupa u Ligi prvakinja, rukometašice Podravke natjecanje su nastavile u EHF kupu. U prvom kolu sjajne su bile protiv španjolske Bera Bere i upisali prvu pobjedu. Večeras ih očekuje ogled u Danskoj protiv Nyka, momčadi koja je neuobičajeno loše odigrala proti Craiove i izgubila 18:12.

Jasno, ta utakmica ne može biti mjerilo ni za što jer je Nyk dobra momčad koja ima kvalitetni roster. Uostalom, činjenica da su trenutno druga momčad u Danskoj govori dovoljno. Daleko su ispred Viborga koji igra odlično u EHF kupu. Podravku danas očekuje težak zadatak, no ne neizvediv i trener Koprivničanki Zlatko Saračević vjeruje kako njegova momčad može iznenaditi i doći do pobjede u Danskoj.

"Prije dvije sezone bile su u polufinalu EHF Kupa, osvojile dansko prvenstvo. Kvalitetna ekipa, iako imaju jedan problem ove godine jer im je glavna igračica lijevi vanjski koja je bila nositelj trudna pa su našli neke zamjene. Igraju brz i odličan rukomet, a mene su oduševile obranom koju igraju jako dobro. Nećemo komentirati utakmicu u Craiovi gdje im se složilo sve što ne treba. Što se tiče ekipe, ekipa je u redu, radimo na onim stvarima za koje znamo da nisu štimale u prvoj utakmici. Pogotovo ta realizacija jer će biti jako skupo ako ćemo isto tako imati grešaka. One najljepše akcije i poteze na utakmici nismo naplatili protiv Bera Bere", rekao je Saračević za službene stranice kluba.

Laganih zadataka Podravka nije imala niti u Ligi prvakinja pa smo znali gledati jako dobru i poletnu momčad. Danak neiskustvu su platili, protiv najjačih momčadi u Ligi prvakinja to je teško ispraviti. Ipak, EHF kup bi mogao biti natjecanje za Podravku i tu bi Koprivničanke mogle napraviti solidan rezultat. Na svom terenu imaju jako lijepu podršku navijača te je svima teško igrati u Koprivnici. Samo da još dođe jedna pobjeda iz gostiju i prolaz više neće biti samo san.

Utakmica počinje u 18 sati.

EHF kup (ž), 2. kolo:
Nykobing Falster - Podravka (18.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!