Košarka

Rimac: "Najbitnije je da smo ostvarili pobjedu"

Edvard Burić • ponedjeljak, 14.01.2019.
Rimac: "Najbitnije je da smo ostvarili pobjedu"
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite pobjedom 86:74 nad Vrijednosnicama Osijek plasirali su se na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića...

Cedevita je na najbolji mogući način krenula u obranu naslova pobjednika domaćeg Kupa. Nakon slavlja protiv Cibone u ABA ligi, Zagrepčani su upisali pobjedu protiv Vrijednosnica Osijek i tako izborili plasman u četvrtfinale. Poslije utakmice svatko je iz svog kuta analizirao utakmicu.

Mustapiću poklon zahvale

Prije početka utakmice igrač Cedevite Jakov Mustapić dobio je prigodni poklon svog bivšeg kluba Vrijednosnica Osijek kao zahvalu i podsjetnik za odigrane minute u dresu Brokera. U ime kluba poklon mu je uručio predsjednik Alexander Hrkač.

Trener Cedevite Slaven Rimac osvrnuo se na utakmicu i gust raspored koji imaju: "Za nas dosta zahtjevna utakmica s obzirom na kompliciran tjedan, na utakmicu jučer protiv Cibone. Ipak, ostvarili smo pobjedu što nam je najbitnije. Čestitam momcima! Isto tako, Osijek je pokazao jednu dobru igru. Vidi se da su kvalitetna momčad i želim im uspjeha u nastavku."

"Maksimalno smo se pripremali za Osijek jer smo znali da ako uđemo imalo podcjenjivački da će pokazati zube kao što i jesu na momente kad smo mi malo spustili ritam. Mislim da smo kontrolirali utakmicu većinu vremena i da smo igru priveli kraju", poslije utakmice rekao je Jakov Mustapić, najefikasniji u redovima Cedevite sa 16 postignutih koševa.

Novi trener Vrijednosnica Osijek Domagoj Kujundžić tek se upoznaje sa stanjem u momčadi, ali već ima pozitivnih reakcija: "Prije svega čestitam svojim momcima na velikoj borbi i zalaganju koje su pokazali tijekom cijele utakmice. Prije početka utakmice postavio sam im dva cilja: zaustaviti njihov ofenzivni skok i što manji broj izgubljenih lopti. Djelomično smo taj cilj i ostvarili. Limitirali smo ekipu Cedevite samo na 4 ofenzivna skoka s čim sam ja jako zadovoljan. U startu utakmice smo imali problema s njihovom tranzicijom i kontra napadima gdje su nam davali dosta lakih koševa. Kad smo se malo stabilizirali u obrani učinili smo utakmicu djelomično zanimljivom i tako da sam zadovoljan angažmanom i borbenošću svojih igrača."

Cedeviti 41. utakmica, Vrijednosnicama 18.

Cedeviti je utakmica protiv Vrijednosnica bila 41. u sezoni. Dvije kombinirane ekipe do sada su ostvarile 25 pobjeda i upisale 16 poraza. Osječani su do sada odigrali 18 utakmica uz polovičan uspjeh, po devet pobjeda i poraza. Obje ekipe još su aktivne u međunarodnim natjecanjima. Cedevita igra TOP 16 Eurokupa, a VROS je u četvrtfinalu Alpe Adria kupa.

"Danas smo imali jednu tešku utakmicu protiv najboljeg protivnika u državi. Bio je to dobar test za nas i trening. Ja, kao i ostali moji suigrači, smo uživali u ovoj utakmici jer igrati protiv takvog protivnika je uvijek veliki gušt. Vidjeli smo gdje smo i što smo i da su ozbiljna ekipa. Sinoć su oni tukli Cibonu s većom razlikom nego što su pobijedili nas. Loše smo otvorili budući da su oni krenuli žestoko jer nismo navikli na taj nivo, ali kasnije kad smo se opustili i pronašli svoj ritam i pokazali da možemo i da smo vrlo talentirana ekipa. Željno očekujem drugi dio sezone", nakon utakmice za službene stranice kluba rekao je Ozren Pavlović, igrač Vrijednosnica Osijek.

Već u petak (18. siječnja) ponovno će se sastati Vrijednosnice Osijek i Cedevita. Utakmica prvog kola drugog dijela HT Premijer lige igra se u Gradskom vrtu od 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!