Košarka

Žižićevi Cavsi slavili kod Lakersa, dva produžetka u Washingtonu, sjajna večer Stepha Curryja

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.01.2019.
Žižićevi Cavsi slavili kod Lakersa, dva produžetka u Washingtonu, sjajna večer Stepha Curryja
Foto: EPA

Nedjelja u NBA ligi donijela je uz dvoboj u Madison Square Gardenu još šest utakmica, a u jednom susretu nastupila su dvojica hrvatskih košarkaša. Ante Žižić s Cavsima odnio je pobjedu kod Zupčevih Lakersa...

Nakon 12 uzastopnih poraza, Cleveland Cavaliersi napokon su došli do pobjede. U gostima kod Los Angeles Lakersa slavili su 101:95, kreirali tako iznenađenje i prekinuli taj ružan niz.

Nijanse su ovaj put bile na strani Cavsa, napokon je obrana nešto bolje funkcionirala i protivnik nije lakoćom dolazio do poena kao u prošlim utakmicama. Serija Cavsa u ranoj fazi drugog poluvremena pomogla je na putu do pobjede, taman kada su se Lakersi vratili na samo poen zaostatka, Cavsi su napravili 10:0 i nisu dopustili protivniku da se do kraja susreta tao približi.

Trener Cavsa Larry Drew posebne pohvale imao je za Collina Sextona koji je "Pokazao napredak i imao neke pametne odluke koje prije mjesec dana nije imao". Sexton je na kraju upisao 17 poena, isto koliko i Alec Burks (13 skokova), Cedi Osman upisao je 20 poena i osam skokova, a Ante Žižić za deset minuta ostao je bez poena (0/1 za dva) s četiri skoka.

Kod poraženih Kyle Kuzma ubacio je 29 poena uz devet skokova, Brandon Ingram 22 poena uz sedam skokova, a Ivica Zubac za 11 minuta dodao je pet poena (2/3 za dva, 1/1 slobodna) uz dva skoka i dvije blokade.

Houston Rocketsi poraženi su u gostima kod Orlando Magica koji je iznenadio pobjedom 116:109. Presudila je završnica susreta, ona je otišla na stranu Orlanda s 14:4 i domaćin je proslavio pobjedu. James Harden završio je susret s 38 poena, 12 asistencija i devet skokova, ali i šutom za tricu 1/17, Austin Rivers dodao je 25 poena, a Clint Capela 17 poena i deset skokova.

Orlando Magic predvodili su s po 22 poena Aaron Gordon (osam skokova i pet asistencija) i Nikola Vučević (devet skokova i šest asistencija).

Briljirao je Nikola Jokić u tijesnoj pobjedi Nuggetsa protiv Blazersa 116:113. Vrlo izjednačen dvoboj pripao je Nuggetsima, a Jokić je bio nezaustavljiv. "On je vraški dobar igrač. Jako je težak za čuvanje, zabija iznutra, izvana, dodaje, nismo napravili dobar posao nad njim bez obzira tko ga čuvao" priznao je Terry Stotts.

Ubacio je 40 poena uz deset skokova i osam asistencija, a Jamal Murray dodao je 24 poena. Kod poraženih Damian Lillard ubacio je 26 poena uz sedam asistencija, a CJ McCollum dodao je 18 poena.

Sjajna utakmica u Washingtonu nakon dva produžetka pripala je Raptorsima. Završilo je 140:138, a moglo je i ranije biti gotovo. Na kraju regularnog dijela nisu pogađali Kawhi Leonard na jednoj te Jeff Green na drugoj strani te na kraju prvog produžetka Kyle Lowry. Odluka je pala u drugom gdje je Serge Ibaka tricom 15 sekundi prije kraja donio gostima preokret i pobjedu.

Kawhi Leonard ubacio je kod gostiju 41 poen uz 11 skokova i pet dodavanja, a Pascal Siakam dodao je 24 poena i 19 skokova. Kod poraženih Bradley Beal završio je s 43 poena, 15 asistencija i deset skokova, s 27 poena i osam skokova, a Trevor Ariza s 23 poena, deset asistencija i devet skokova.

Veliku utakmicu odigrao je Stephen Curry u gostima kod Dallasa. Warriorsi su slavili 119:114, a Curry je ubacio čak 48 poena uz tricu 11/19. Curry je bio nezaustavljiv i izjednačio je najviše ubačenih trica ove sezone dok ga je pratio s 28 poena i sedam skokova Kevin Durant. Mavsi su ostali do kraja sezone bez JJ-a Baree, a ovdje je najbolji bio Luka Dončić s 26 poena.

NBA:
Washington Wizards - Toronto Raptors 138:140 dva produžetka
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 114:133
Orlando Magic - Houston Rockets 116:109
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 114:119
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 116:113
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 95:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!