Rukomet

Luka Stepančić s najviše golova iz igre, Musa treći bloker Prvenstva

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.01.2019.
Luka Stepančić s najviše golova iz igre, Musa treći bloker Prvenstva
Foto: EPA

Odigrana su dva kola na Svjetskom prvenstvu, a prema statističkim pokazateljima najbolji strijelac Prvenstva iz igre je Luka Stepančić...

Nakon dva odigrana kola na Svjetskom rukometnom prvenstvu Uwe Gensheimer predvodi najbolje strijelce. Njemački kapetan postigao je 17 pogodaka i to uz samo četiri promašaja, no osam ih je zabio iz sedmeraca bez ijednog promašaja. Ako gledamo golove iz igre na vrhu s po 13 nalaze se Husain Alsayyad, Luka Stepančić i Jose Toledo. Tu svakako treba istaknuti i Danca Caspera Mortensena koji je također postigao 13 pogodaka i to bez ijednog promašaja.

U poretku asistenata na vrhu je Rus Dmitrij Žitnjikov koji je ubilježio čak 12 asistencija, jednu više od drugoplasiranog Kirila Lazarova koji je uvjerljivo vodeći gledajući kombinaciju golova i asistencija sa 16 golova i 11 asistencija. Najbolji hrvatski asistent je Igor Karačić s osam asistencija na petom mjestu.

Najbolji kradljivac je Norvežanin Magnus Gullerud s pet ukradenih lopti, jednom više od Čileanca Rodriga Salinasa. Još jedna obrambena kategorija u kojoj je prije bilo Hrvata u vrhu je ona o blokiranim šutevima, a tu je na vrhu Nijemac Patrick Wiencek koji je skupio pet blokada dok je Željko Musa treći s tri.

Što se tiče discipline, najnediscipliniraniji je Rus Dmitrij Kiseljev koji je skupio u dvije utakmice čak četiri isključenja jedan crveni karton i jedan žuti. Hrvata tu nema niti blizu vrhu.

Među vratarima zasad je najuspješniji Niklas Landin iz Danske koji je skupio 51 posto obrana, njih 23 iz 45 šuteve te je jedini iznad 50 posto. Hrvati su tu na rubu Top 10, Ivan Stevanović dijeli deveto mjesto s Borkom Ristovskim s 40 posto obrana, a Marin Šego je odmah iza njih s 38 posto.

U fair-play poretku vodeću poziciju dijele Egipat i Japan, a Hrvatska je na visokom trećem mjestu. Daleko najnediscipliniranije reprezentacije su Rusija i Brazil.

U momčadskoj statistici Hrvatska je treća po realizaciji napada sa 75 posto uspješnosti i tu su tijesno bolji samo Danska i Norveška.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!