Rukomet

Hrvatska protiv Makedonije za veliki korak prema jednom od prva dva mjesta

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.01.2019.
Hrvatska protiv Makedonije za veliki korak prema jednom od prva dva mjesta
Foto: EPA

U trećem kolu grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, Hrvatska igra protiv Makedonije. Pobjeda bi Hrvatsku dovela u odličnu poziciju u borbi za jedno od prva dva mjesta...

Situacija u skupini B Svjetskog prvenstva razvija se potpuno prema očekivanjima. Zasad su svi rezultati očekivani, nema nijednog iznenađenja, a nećemo previše pogriješiti niti ako kažemo da je i situacija na parketu bila očekivana. Hrvatskoj to odgovara, mirno ide prema jednom od prva dva mjesta i ako se i nastavi s ovakvim rezultatima po planu, u zadnjem kolu bi sa Španjolskom odlučivala o prvom mjestu u grupi, a Makedonija istovremeno s Islandom igrala za treće mjesto.

U prva dva kola Hrvatska je pokazala i dobrih i loših stvari, rana je faza turnira i za očekivati je da će se one loše smanjivati na manju količinu tijekom Prvenstva. Posebno se to odnosi na tehničke pogreške kojih još uvijek ima i koje će predstavljati problem protiv jačih protivnika. Već protiv Makedonije morat će ta faza biti bolja jer je Makedonija ipak puno opasnija od Japana i takve pogreške znat će kažnjavati.

U ovom susretu ne bi trebalo biti nekih većih iznenađenja s obje strane. Reprezentacije se jako dobro poznaju, kao i igrači i treneri, a Lino Červar jedno vrijeme bio je i izbornik Makedonije. Osim toga trenirao je i u klubu neke od makedonskih reprezentativaca, dio hrvatskih prošao je kroz ruke Raula Gonzaleza i jednostavno se jedni i drugi jako dobro poznaju.

Makedonija se pokazala u dobrom svjetlu u prva dva kola, ali imala je i vrlo jednostavne protivnike. Protiv autsajdera u skupini upisala je glatke pobjede, a prema riječima Gonzaleza, kombinacija dobre igre u napadu protiv Japana te dobre igre u obrani protiv Bahreina, bit će potrebna da bi se pružio značajniji otpor Hrvatskoj.

Slika 1 od 1.

"Hrvatska je reprezentacija s nekima od najboljih igrača svijeta i svakako ima ambiciju boriti se za medalju. Respektiramo je, ali tražit ćemo našu šansu. Fizički smo dobro, tek smo na početku turnira i bit ćemo spremni", poručio je španjolski stručnjak koji vodi Makedoniju.

Červar je u prošlom kolu protiv Japana u potpunosti odmarao Luku Cindrića koji će imati dosta posla protiv Makedonije i potrebna je njegova svježina. Bio je do ljetos ponajbolji igrač Vardara i u Makedoniji itekako dobro znaju sve što mogu očekivati od njega. Tu je i drugi hrvatski srednjak Igor Karačić koji je još uvijek u redovima makedonskog prvaka.

U hrvatskim redovima jako cijene Makedoniju i žele nastaviti pozitivan niz na velikim natjecanjima. Naime Hrvatska i Makedonija dosad su se susrele tri puta na završnicama i sva tri puta Hrvatska je slavila. Zadnji put 2016. godine na Europskom prvenstvu kada je Hrvatska odnijela pobjedu 34:24 uz šest golova Sliškovića koji će ovaj dvoboj odgledati s tribina.

U ostala dva susreta u našoj skupini favoriti su jasni, Island ne bi smio imati nikakvih problema s Bahreinom kao niti Španjolska protiv Japana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!