Tenis

Nastavlja se sjajan start: Ivo Karlović i Borna Ćorić izborili drugo kolo u Melbourneu

Branimir Korać • utorak, 15.01.2019.
Nastavlja se sjajan start: Ivo Karlović i Borna Ćorić izborili drugo kolo u Melbourneu
Foto: EPA

Ivo Karlović i Borna Ćorić uspješno su odradili posao na startu Australian Opena i obojica su prošli u drugo kolo. Karlović je imao teži posao, slavio je u četiri seta dok je Ćorić rutinski došao do pobjede u tri seta...

Više od tri sata trebalo je Ivi Karloviću da slomi otpor Poljaka Huberta Hurkacza. Na kraju je slavio u četiri seta, a sva četiri završena su u tie-breaku.

U ovoj pobjedi Karlović je ugradio čak 39 aseva i 78 winnera, Hurkacz je igrao dobro, stvorio je dosta problema Karloviću, ali hrvatski tenisač ipak je imao više iskustva i mirnoće u ključnim trenucima.

U prvom setu nije bilo niti break prilika niti neke šanse za odvajanje s obje strane, odluka je pala u 13. igri gdje je Hurkacz bio bolji sa 7:5.

Drugi set donio je prvu break loptu u meču i to kod 5:5 na servisu Karlovića, ali hrvatski tenisač se izvukao i drugi tie-break je odlučivao, ovaj put Karlović je poveo s 2:0 i do kraja seta nije izgubio nijedan poen na svom servisu te je uzeo set sa 7:5.

Poljak je propustio veliku priliku u trećem setu kada je napravio break i poveo s 5:3, Karlović se odmah vratio i na kraju kaznio Hurkacza u te-breaku sa 7:3. Imao je Hurkacz priliku i u četvrtom setu gdje je kod 5:5 imao 15:40, no Ivo je i to spasio te sa 7:5 uzeo i taj tie-break.

U drugom kolu igrat će protiv Keija Nishikorija.

Dosta lakši posao imao je Borna Ćorić koji je trebao sat vremena manje za pobjedu protiv Stevea Darcisa.16 aseva i nijedan izgubljen servis za dva sata igre i prolaz u drugo kolo.

Konačnih 6:1, 6:4, 6:4 pokazuje koliko je Borna dominirao i bio bolji igrač, a bit će favorit i u drugom kolu kada će igrati protiv Mađara Martona Fucsovicsa.

Australian Open, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Hubert Hurkacz (Poljska) 6:7(5), 7:6(5), 7:6(3), 7:6(5)
Borna Ćorić (Hrvatska, 11) - Steve Darcis (Belgija) 6:1, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!