Tenis

Andy Murray nije lako pao, nakon više od četiri sata velike borbe poražen u pet setova

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.01.2019.
Andy Murray nije lako pao, nakon više od četiri sata velike borbe poražen u pet setova
Foto: EPA

Više od četiri sata trajala je velika borba u Melbourneu u središnjem meču dana. Igrao je prvog dana Rafael Nadal, igrao je i Roger Federer, ali zvijezda dana bio je Andy Murray...

Nakon emotivne pressice na kojoj je u suzama najavio povlačenje iz tenisa zbog velikih bolova koje trpi i nemogućnosti saniranja ozljede u potpunosti, Andy Murray vjerojatno je odigrao posljednji meč u Melbourneu.

Četiri sata i 15 minuta trajala je bitka na središnjem terenu, Roberto Bautista Agut nije imao popusta, ali nije se htio niti Murray samo tako predati. Gubio je 2-0 u setovima, iako je bilo jasno da se sve teže kreće, uspio je treći i četvrti set uzeti u tie-breaku, no goriva za peti nije bilo. Bautista Agut dovršio je posao ozbiljno i sa 6:2 prošao u drugo kolo.

Nakon meča emotivnom Murrayju obratio se niz tenisača putem videa koji je pripremljen posebno za tu prigodu, među njima bili su i Novak Đoković, Roger Federer, Rafa Nadal, Marin Čilić i mnogi drugi, a svi su imali samo riječi hvale za Murrayja i njegovu karijeru.

Iako je na već spomenutoj pressici najavio kako mu je ovo možda i zadnji turnir u karijeri, no da će pokušati odigrati do Wimbledona i oprostiti se u Londonu, Murray je poručio kako će se možda i vratiti.

"Učinit ću sve što je potrebno da se vratim, ako to bude opcija, morat ću na veliku operaciju nakon koje nema garancije da ću moći igrati tenis. No dat ću sve od sebe da mi ovo ne bude posljednji meč u Melbourneu", poručio je Murray nakon meča.

Inače, Bautista Agut igrat će u drugom kolu protiv Australca Johna Millmana i imat će još jednom gledatelje na strani protivnika.

Australian Open, prvo kolo:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 22) - Andy Murray (Velika Britanija) 6:4, 6:4, 6:7(5), 6:7(4), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!