Tenis

McDonald otkinuo set Čiliću, Marin ipak u trećem kolu Australian Opena

Branimir Korać • srijeda, 16.01.2019.
McDonald otkinuo set Čiliću, Marin ipak u trećem kolu Australian Opena
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je u treće kolo Australian Opena pobjedom protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda u četiri seta. U tijesnom dvoboju Marin je izgubio drugi set, no nakon toga ipak je vratio kontrolu u svoje ruke...

Tri sata i 40 minuta trebalo je Marinu Čiliću za pobjedu u drugom kolu Australian Opena. Amerikanac Mackenzie McDonald, inače bivši sveučilišni prvak, odigrao je dobar meč i stavio Marina na muke, ali sedmi igrač svijeta ipak je opravdao status favorita.

Čilić je ovaj put griješio više nego u prvom kolu, imao je 56 neprisiljenih pogrešaka, ali i 67 winnera i 25 asova. S McDonaldom se susreo prvi put i odmah pokazao da je bolji igrač.

Krenuo je Marin u meč breakom za 2:0 da bi se McDonald ipak ekspresno vratio. Do kraja seta Čilić više nije došao tako blizu novom breaku i kada se očekivala 13. igra, Marin je kod 6:5 došao do 30:40, set lopte i odmah je iskoristio.

U drugom setu obojica su propuštali break lopte, a Marin kod 5:4 i set loptu da bi set na kraju otišao u tie-break. Tamo je Čilić poveo s 4:0, imao ukupno pet set lopti i izgubio set s 11:9.

Nakon izgubljenog seta Čilić je u trećem setu odmah došao do breaka, dva puta se McDonald vraćao, ali oba puta Marin je odgovorio novim breakom te uzeo set sa 6:4.

Četvrti set bio je mirniji, tu su obojica čvrsto držali svoj servis do završnice kada Čilić radi zadnji break i odlazi do pobjede.

U trećem kolu igrat će protiv Fernanda Verdasca kojeg je svladao prije nekoliko dana u Kooyongu na ekshibiciji s dva puta po 6:4.

Australian Open, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 6) - Mackenzie McDonald (SAD) 7:5, 6:7(9), 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!