Rukomet

Španjolci upozoravaju na suradnju Lazarova i pivota, Gonzales traži savršenu Makedoniju

Branimir Korać • srijeda, 16.01.2019.
Španjolci upozoravaju na suradnju Lazarova i pivota, Gonzales traži savršenu Makedoniju
Foto: EPA

Makedonija igra u četvrtom kolu skupine protiv Španjolske i traži pobjedu koja bi je približila prolasku u sljedeću fazu natjecanja na Svjetskom prvenstvu...

Igrači Makedonije i Španjolske jako dobro se poznaju pa tako i Joan Canellas odlično zna Makedonce jer je godinama nosio dres Vardara.

"Oni jako baziraju igru na povezanosti između Kire Lazarova i pivota Stojančea Stoilova i Žarka Peševskog. To su veliki igrači koji jako dobro drže poziciju stoga ih moramo izolirati i spriječiti dodavanja prema njima."

Canellas smatra kako bi se među makedonske igrače lako mogla uvući nesigurnost.

"Prema mom iskustvu, ako uspijemo iskontrolirati njihovih prvih nekoliko udaraca i presječemo neke lopte na početku, kod njih će se uvući nesigurnost. U obrani ipak nisu snažni kao neke druge reprezentacije s tih područja."

Raul Gonzalez svjestan je kako njegovi izabranici neće imati previše prostora za pogreške ako misle doći do pobjede u ovom susretu.

"60 minuta protiv Španjolske je jako dugačko razdoblje. Možeš krenuti odlično, ali njima je dovoljno pet dobrih minuta da vas bace unazad i potpuno promijene situaciju na semaforu. Stoga kako bi pobijedili, morate sve napraviti savršeno tijekom susreta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!