Rukomet

Bahrein priprema za dvoboj protiv Španjolske i sljedeću fazu natjecanja

Branimir Korać • srijeda, 16.01.2019.
Bahrein priprema za dvoboj protiv Španjolske i sljedeću fazu natjecanja
Foto: FaH

Hrvatska danas od 18 sati igra protiv Bahreina na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, a to će biti susret s najmanje stresa i imperativa. Lagan protivnik u kombinaciji s rezultatski manjom važnosti, trebala bi to biti prilika za one koji su manje igrali...

Pobjedom protiv Makedonije Hrvatska je osigurala nastup u sljedećoj fazi natjecanja, a Bahreina tamo neće biti. Iz tog razloga ovaj susret i nije previše bitan, treba ga iskoristiti da bi se dio igrača odmorio i napunio baterije prije sutrašnjeg teškog susreta sa Španjolskom.

Naravno, ne treba u dvoboj s Bahreinom sada ući potpuno nezainteresirano pa kako bude, pobjeda bi puno značila zbog očuvanja kontinuiteta i podizanja samopouzdanja, ali neće se ništa dogoditi niti ako ona ne dođe.

Červarovi izabranici trebaju biti oprezni i moraju se čuvati nekih nepotrebnih ožiljaka, Bahrein ne igra nježno, osjetile su to sve reprezentacije koje su se s njim susrele, a najmanje što bi trebalko bila bi neka nepotrebna ozljeda u posve nebitnom susretu.

Protiv Španjolske i Makedonije Bahrein je dio susreta izgledao sasvim solidno, no protiv Islanda dosta brzo se raspao i visoko izgubio. Vodi ga islandski sručnjak Aron Kristjansson i u nekim fazama igre Bahrein uopće ne izgleda loše, ali nije na hrvatskoj razini niti u jednom pogledu igre.

Červar je najavio kako će se u ovom susretu biti promjena. "Znamo da rezultat s Bahreinom po pitanju daljnjeg natjecanja nije bitan i naravno da ćemo na toj utakmici pokušati odmoriti one igrače koji su ponijeli najveći teret i dati priliku onim igračima koji su manje igrali. Doduše neke smo već koristili, ali ovo će biti veća minutaža. Naravno da su naše misli usmjerene prema Španjolskoj, nju ćemo i danas i sutra analizirati i o njoj razmišljati. Svjesni smo da su kao europski prvaci favoriti, ali to ne znači da se mi sada moramo predati. Napravit ćemo sve da pružimo dobar otpor, a da bi to mogli, morat ćemo taktički jako dobro odigrati. Oni glavni španjolski igrači puni su međunarodnog iskustva."

U hrvatskom taboru već su svi mislima u susretu sa Španjolskom, Bahrein treba odradili i nakon toga u potpunosti se posvetiti pripremama za Španjolce.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!