Tenis

Branitelji naslova završili nastup na Australian Openu, Mektić slavio u hrvatskom dvoboju

Petar Jenjić • petak, 18.01.2019.
Branitelji naslova završili nastup na Australian Openu, Mektić slavio u hrvatskom dvoboju
Foto: EPA

Hrvatski tenisači s više ili manje uspjeha odigrali su mečeve parova na Australian Openu, a kao najveće iznenađenje potrebno je izdvojiti ispadanje branitelja naslova Olivera Maracha i Mate Pavića...

Nikola Mektić bio je uspješan u paru s Kevinom Krawietzom protiv sunarodnjaka Ivana Dodiga i Francuza Edouarda Rogera-Vasselina. Nakon sat i 16 minute igre Mektić i Krawietz slavili su sa 6:3, 7:6. U sljedećem kolu čekaju bolje iz dvoboja Murray/Soares - Bambridge/O'Mara.

Tijekom cijelog meča hrvatsko-njemačka kombinacija nije dozvolila nijednu break priliku protivniku, a odmah je na startu dvoboja oduzela servis i povela s 3:0. Prednost je sačuvala do kraja. S obzirom na to da u drugom setu nije bilo breakova, igrala se 13. igra gdje je sve bilo izjednačeno do 5:5, a tada Mektić i Krawietz dobivaju dva uzastopna poena te dolaze do pobjede.

Za iznenađenje su se pobrinuli Maximo Gonzales i Nicolas Jarry koji su s daljnjeg turnira izbacili prošlogodišnje pobjednike Olivera Maracha i Matu Pavića.. Austrijsko-hrvatska kombinacija poražena je u dva seta sa 6:4, 6:4 nakon sat i 14 minuta igre.

O slaboj igri prvih nositelja govori i podatak kako nisu imali nijednu break loptu tijekom cijelog meča. Na počecima prvog i drugog seta Gonzales i Jarry oduzimali su servis protivniku te mirno zaključivali setove u svoju korist.

Uspješan je zato bio Franko Škugor u paru s Dominicom Inglotom, a do plasmana u sljedeće kolo stigli su pobjedom protiv Tara Daniela i Johna Millmana sa 7:5, 6:3. Britansko-hrvatskoj kombinaciji bio je to prvi meč na turniru, a u 2. kolu igrat će protiv Marcela Demolinera i Frederika Nielsena.

Vidjeli smo po jedan break u svakom setu. U pravim su trenucima Inglot i Škugor oduzimali servis protivnicima pa su u prvom setu to uspjeli pri vodstvu 6:5, a u drugom pri vodstvu od 4:3.

Australian Open, 1. kolo:
Dominic Inglot/Franko Škugor (10) - Taro Daniel/John Millman 7:5, 6:3

Australian Open, 2. kolo:
Kevin Krawietz/Nikola Mektić - Ivan Dodig/Edouard Roger Vasselin (13) 6:3, 7:6 (5)
Maximo Gonzalez/Nicolas Jarry - Oliver Marach/Mate Pavić (1) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 18.01.2019. u 17:49
    Jedva se izvukao,protiv Verdasca je morao to uvjerljivije pogotovo na ovoj podlozi ali to je Čilić uvijek nepredvidljiv..
    Šojka Rugalica