Rukomet

Gottfridsson se još nada nastupu: "Trebat će mi pravo čudo, ali događala su se i veća"

Mihaela Bradovski • petak, 18.01.2019.
Gottfridsson se još nada nastupu: "Trebat će mi pravo čudo, ali događala su se i veća"
Foto: FaH

Švedska je u posljednjem kolu prve faze ostala bez Jima Gottfridssona zbog ozljede mišića i iako se čini da je Prvenstvo za njega gotovo, nada se povratku...

U drugom dijelu dvoboja protiv Mađarske Jim Gottfridsson osjetio je oštru bol i pao na parket.

"Kada sam se okrenuo i vidio da nitko nije kraj mene, sve mi je bilo jasno. Bol je postala nepodnošljiva, kao da vam netko zabija nož u mišić. Bio sam jako razočaran. Pred osam tisuća Šveđana želiš napraviti nešto veliko, igrao sam jako dobro, no osjetio sam da se snovi ruše. Bio sam jako tužan i potišten."

Kod ozljede mišića teško je prognozirati povrata, a nada se da će se oporaviti.

"Vjerovat ću u nastup dok mi ne kažu da nema šanse. Napravit ću sve da se vratim i da rehabilitacija bude najbrža moguća. Trebat će mi pravo čudo, ali događala su se i veća čuda."

Liječnik švedske reprezentacije obrazložio je o čemu se radi i tvrdi kako nema šanse za povratak u glavnoj rundi.

"Riječ je o maloj rupturi s hematomom. Bit će teško zaigrati, ali nije nemoguće. Nije stvar u veličini rupture koja nije velika, ali je kritična kod sporta u kojem se puno skače."

"Ne postoji ni najmanja šansa da zaigra prije polufinala."

Gottfridssona će zamijeniti Lukas Nilsson koji puca od snage.

"Igram s puno samopouzdanja, u ovom trenutku jako je zabavno igrati rukomet. No nije mi ovo najbolja utakmica u dresu reprezentacije, odigrao sam još bolje u olimpijskim kvalkifikacijama protiv Španjolske."

"Osjećam se moćno, uživam i mogu igrati svaki dan. Umor? S ovim tijekom kao stroj? Kada si upisao sve pobjede i sve ti ide od ruke, naravno da želiš igrati svaki dan. Jedan dan je sasvim dovoljno odmora."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!