Rukomet

Csoknyai: "Green nas je napravio smiješnima, zadao nam je velike nevolje"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.01.2019.
Csoknyai: "Green nas je napravio smiješnima, zadao nam je velike nevolje"
Foto: EPA

Sve skandinavske reprezentacije imaju niz sjajnih vratara, a da je tako potvrdio je i Jannick Green koji je odlično odmorio Niklasa Landina i poveo Dansku do pobjede...

Jannick Green odradio je izvrsnu utakmicu i svojim obranama održavao je Dansku konstantno na pristojnom odstojanju. Naravno, nakon takve predstave nizale su se pohvale na račun vratara Magdeburga.

"Sjajan je osjećaj, prepun sam emocija i teško je pronaći prave riječi kada oko vas postoji toliko pozitivnih komentara. Ovim susretom napravio sam mali mentalni skok. Mišljenja sam da je Niklas bio sjajan u dosadašnjim susretima, no ako izbornik kaže da ja startam spreman sam za to."

I izbornik Nikolaj Jacobsen bio je itekako zadovoljan nastupom Greena te je pogodio njegovim postavljanjem na gol.

"Prvenstveno sam sretan s nova dva osvojena boda, a zatim fantastičnom izvedbom Jannicka Greena koji nam je omogućio da smo stalno u prednosti od tri, četiri zgoditka kako situacija ne bi postala hektična i opasna po nas."

I dok su mnogi uživali u danskom nastupu, Madsu Mensahu Larsenu susret je bio malo dosadan.

"Bila je ovo monotona utakmica, ali s druge strane dovoljno dobra za pozitivan osjećaj. Ne možemo svaki puta uvjerljivo slaviti, iako mislim da je i večeras naša prednosti bila sigurna. Jannick nam je puno pomogao na tom putu."

Mađari nisu odigrali loše uz sve probleme koje imaju i već se okreću sljedećem, za njih iznimno bitnom dvoboju protiv Tunisa.

"Nismo igrali uopće loše u prvom poluvremenu, držali smo se dobro oko 25 minuta. No tada su krenule greške s naše strane. Promašaji sa sedam metara, iz stopostotnih šansi i nakon toga nismo mogli do boljeg rezultata. Green nas je napravio smiješnima, zadao nam je velike nevolje. Gledajući u budućnost, ovaj rezultat može biti i pozitivan za nas, nismo podbacili, ali sutra je već novi, za nas vrlo važan susret i ovo moramo ostaviti iza sebe", ističe izbornik Istvan Csoknyai.

Mladi Zoltan Szita pozvan je u reprezentaciju nakon silnih problema s ozljedama i odmah je pokazao kako je iskoristiv.

"Iskreno vam mogu reći da nisam previše vodio računa o rezultatu, stručni stožer me poslao na teren i odlučio sam uživati u toj prilici, a laknulo mi je kada sam postigao prvi pogodak. Rekao bih da nije moguće igrati loše u ovakvoj atmosferi, dvorana, navijači, sve je bilo sjajno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!