Glavna runda, skupina II, 1. kolo, 19.01.2019, 20:30 h
Danska
Danska 25:22 Mađarska
Mađarska

Danci nastavili nizati pobjede i u glavnoj rundi, Mađari nisu ozbiljno zaprijetili

Mihaela Bradovski • subota, 19.01.2019.
Danci nastavili nizati pobjede i u glavnoj rundi, Mađari nisu ozbiljno zaprijetili
Foto: EPA

Iako Danci nisu velikom razlikom svladali Mađarsku, potpunom kontrolom nad susretom stigli su nadomak polufinala. Odigrali su vrlo dobru utakmicu i slavili s 25:22...

Kao stopostotna u preliminarnoj fazi Danska je u drugi krug Svjetskog prvenstva prenijela četiri boda, a osim samih rezultata ostavila je ukupno najbolji dojam. Mađarska je s druge strane u turnir startala remijem s Argentinom nakon čega se dizala i u posljednjem joj je kolu malo nedostajalo do pozitivnog rezultata sa Švedskom.

Mađarska se izabrana vrsta i drugom skandinavskom predstavniku u početnim minutama suprotstavila čvrstom igrom u obrani, držeći se na do dva pogotka zaostatka, no nije imala moći odraditi i drugu utakmicu u tako kratkom periodu, a tako visokog borbenog intenziteta. U prvih pola sata Danska je zaradila četiri isključenja, Mađarska dva.

Po ulasku u drugu polovicu prvog dijela danski su rukometaši držali pogodak prednosti, Mađarska im još uvijek nije ostavljala puno prostora za brze pogotke, i iako je Green imao preko nekoliko obrana, u 20. minutu se ušlo bez ijednog danskog istrčanog kontranapada.

Ipak, kako na drugoj strani nije bilo odgovarajućeg Miklerova odgovora, u 23. minuti Zachariassen je pogodio za +4, a mađarska klupa pozvala time-out ne bi li u obrambenoj fazi vratila onu koheziju s početka.

No nakon te minute odmora nestalo joj je pribranosti i u napadačkoj fazi, broj izgubljenih lopti narastao je na šest i još može i biti zadovoljna što Danska to nije uspjela kazniti s više od 15:10 na poluvremenu. Posebno nezadovoljan izdanjem prije pauze trebao je biti Dominik Mathe s učinkom 0/3.

Drugo poluvrijeme ovog susreta stane u par dobro poznatih rečenica kada je u pitanju Danska, pogotovo u trenucima kada dođe do komotnijeg vodstva. Iako se nije odvojila koliko u nekim prethodnim utakmicama, onih +5 s koliko je ušla u drugo poluvrijeme bilo joj je dovoljno za mirnu kontrolu situacije na terenu, a s nekoliko atraktivnih pogodaka i obrana podigla je atmosferu u dvorani na maksimum.

Četiri pogotka zaostatka deset minuta prije kraja nije nemoguća situacija za dostići, no pogrešni mađarski koraci napravljeni su u ranijoj fazi utakmice, a Danska ne gubi lako kada jednom ostvari kontrolu. U konačnici je skandinavski sastav slavio s 25:22 i zadržao svoju stopostotnost.

Nikolaj Jacobsen nema briga dok u svom kadru imam dva vratara na vrhunskoj razini, večeras je Landina na najbolji mogući način zamijenio Green (12 obrana), a iako je bio na nešto malo više od 50 posto uspješnosti šuta Mikkel Hansen se u strijelce upisao sedam puta. Dovoljno da i s takvim učinkom bude najbolji strijelac susreta. Kod Mađarske je najviše zgoditaka (5) postigao, za ovaj susret naknadno pozvani, Zoltan Szita.

Glavna runda, skupina II

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Tunis23:35Švedska
Danska25:22Mađarska
Norveška32:28Egipat
1Danska (+4)3147:116+3110
2Švedska (+4)3148:137+116
3Norveška (+2)3157:135+228
4Mađarska (+1)3134:144-103
5Egipat (+1)3132:138-63
6Tunis 3113:161-480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!