Glavna runda, skupina II, 1. kolo, 19.01.2019, 18:00 h
Tunis
Tunis 23:35 Švedska
Švedska

Raspoloženi Šveđani prejaki za Tunis, Ekberg i društvo upisali vrlo visoku pobjedu

Mihaela Bradovski • subota, 19.01.2019.
Raspoloženi Šveđani prejaki za Tunis, Ekberg i društvo upisali vrlo visoku pobjedu
Foto: FaH

Švedska nije imala nikakvih problema na početku glavne runde Svjetskog prvenstva. Tunis nema tu kvalitetu da bi joj zaprijetio, a to se vidjelo i na samom parketu.

U prvo kolo druge runde Svjetskog prvenstva Švedska je ušla kao jedna od dvije vrste donjeg dijela ždrijeba koje su prenijele četiri boda, ali i s tek 15 igrača u zapisniku. I dok je ozlijeđenog Gottfridssona brojčano zamijenio Fredric Pettersson, njegov ulazak u konkurenciju na kraju je poslužio kao prirodna izmjena nakon što je danas tijekom dana Jesper Nielsen prijavio povratak bolova u preponi.

Pivot Montpelliera tako je zaigrao na crti umjesto Nielsena koji je sa spomenutom preponom imao problema uoči dolaska u Dansku, a za sada njegov izostanak neće biti krpan novim naknadnim pozivom jer postoji mogućnost da se već do iduće utakmice oporavi.

Što se pak Tunisa tiče, i on je i prije i kroz sam dosadašnji tijek natjecanja imao popriličnih problema s ozljedama, no ove je subote u susret ušao s raspoloženim Sanaijem koji se u prve tri minute tri puta upisao u listu strijelaca. Takav učinkovit Tunis u sedmoj je minuti poveo s 5:3 jer je osim preciznih šutera na svojoj strani imao i koncentriranijeg Bedouija (ukupno 12 obrana) na vratima koji je do tog trenutka upisao već četiri obrane.

Izabranici Antonija Gerone na visokoj su razini odradili tu prvo polovicu prvog dijela, a onda je točno u 15. minuti Švedska prešla u vodstvo. Već minutu kasnije skandinavski je sastav vodio s dva razlike, precizan je po četvrti put iz jednako toliko pokušaja bio Andreas Nilsson, i klupa Tunisa morala je zatražiti minutu odmora.

Iako je njegova vrsta preokrenula i time prešla i u rezultatsku i psihološku prednost, Kristjan Andresson nije bio zadovoljan izdanjem Andreasa Palicke te je i prije 20. minute u igru gurnuo Appelgrena.

U tom prvom poluvremenu obrane oba sastava nekako su pale u drugi plan, a posebno se to od trenutka ulaska u minus odnosi za onu afričkog prvaka. Šest minuta prije kraja Šveđani su bez većih problema došli do 16:11 i tek im je preostalo da prvih pola sata mirno privedu kraju.

Ništa se bitno u odnosu snaga, a po povratku s odmora nije dogodilo, Švedska je nakon deset minuta igre povećala razliku u odnosu na 19:14 s poluvremena, a u 48. minuti došla i do dvoznamenkaste razlike.

Tunižani su pak svoju dobru igru ostavili u prvoj četvrtini susreta, u nastavku su na malo toga imali utjecaj, a posebno nakon što se na putu do povećanja razlike svojim nanizanim obranama uključio i Appelgren (15 obrana). Na kraju je afrički prvak u potpunosti posustao, i nakon što su ga uvjerljivo svladale i Norveška i Danska, i treći je skandinavski sastav bio nemilosrdan. Susret je završio s visokih 35:23.

Andreas Nilsson i Niclas Ekberg susret su završili s identičnim, stopostotnim 7/7 učinkom, bez pogreške je ove večeri bio i Kim Andersson (4/4), a četiri je zgoditka uz jedan promašaj postigao i Simon Jeppsson. U dresu Tunisa najbolji je bio Mosbah Sanai sa šest pogodaka.

Nakon ovog slavlja Švedska je stigla na prag polufinala, uspije li do punog plijena stići i u idućem kolu kada je na rasporedu skandinavski okršaj s Norveškom, utakmica posljednjeg kola protiv domaćina Danske neće imati rezultatsku važnost.

Glavna runda, skupina II

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Tunis23:35Švedska
Danska25:22Mađarska
Norveška32:28Egipat
1Danska (+4)3147:116+3110
2Švedska (+4)3148:137+116
3Norveška (+2)3157:135+228
4Mađarska (+1)3134:144-103
5Egipat (+1)3132:138-63
6Tunis 3113:161-480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!