Rukomet

Mikkel Hansen drži vrh ljestvice najboljih strijelaca, Duvnjak drugi asistent, Stevanović drugi po postotku obrana

Branimir Korać • četvrtak, 24.01.2019.
Mikkel Hansen drži vrh ljestvice najboljih strijelaca, Duvnjak drugi asistent, Stevanović drugi po postotku obrana
Foto: EPA

Statistički pregled nakon završetka glavne runde Svjetskog prvenstva donio je određene promjene u odnosu na situaciju prije početka glavne runde. U sam vrh pojedinih kategorija probili su se Domagoj Duvnjak i Ivan Stevanović...

Prvi strijelac Svjetskog prvenstva nakon završetka glavne runde i President's Cupa je Mikkel Hansen s 53 pogotka od čega 18 sa sedam metara, a drugi je Ferran Sole s dva gola manje, ali i iz čak 21 pokušaja manje nego Hansen. Zlatko Horvat prvi je hrvatski strijelac na 13. mjestu s 37 golova. Ako se gledaju samo golovi iz igre, tada su na vrhu Mate Lekai i Kataranin Frankis Marzo s po 39 golova.

Na listi asistenata vodeći je Kiro Lazarov iako ima utakmicu manje. Drugo mjesto dijele Domagoj Duvnjak, Sander Sagosen i Rodrigo Salinas s po 35 asistencija što je tri manje od Lazarova. Igor Karačić je na visokom šestom mjestu s četiri asistencije manje.

Kada se gleda ukupan zbroj golova i asistencija tu je i dalje na vrhu Lazarov s 86 bodova, no jasno je da na vrhu neće i ostati. Iza njega su odmah Hansen s 80 bodova i Sagosen sa 77, a obojica još imaju po dvije utakmice za odigrati te bi bilo čudno da ne uspiju obojica preskočiti Lazarova koji je završio s nastupom. Najbolji Hrvat je Duvnjak na 11. mjestu s 59 bodova.

U ukradenim loptama i dalje je uvjerljivo vodeći s prosjekom od 2.0 po susretu Norvežanin Magnus Gullerud ispred drugoplasiranih Felipea Borgesa i Patricka Wienceka koji imaju po 13, tri manje od lidera. Prvi Hrvat na ovoj listi je David Mandić s pet ukradenih lopti i na podjeli 18. mjesta.

Promjena se dogodila u poretku blokera gdje je na vrh zasjeo Wiencek s 14 blokada, jednom više od dosad vodećeg Argentinca Nicolasa Bonanna, ali Argentinac ima utakmicu manje, bolji prosjek, ali količinski je iza Wienceka. Željko Musa predvodi Hrvate s pet blokada na petom mjestu.

Najnediscipliniraniji je Rus Maksim Mihaljin koji je odradio samo tri utakmice i to s nevelikom minutažom te uspio skupini četiri isključenja i crveni karton za 4.3 negativna boda u prosjeku. Od Hrvata Željko Musa je na diobi 22. mjesta s Benceom Banhidijem i prosjekom od 2.1 boda po susretu, skupio je šest isključenja i pet žutih kartona.

Hrvatska dobro stoji u poretku fair-playja gdje je na četvrtom mjestu s 8.3 boda u prosjeku uz 24 isključenja i 18 žutih kartona. Tu poziciju dijeli s Francuskom, a najbolje su Koreja i Španjolska s po 7.0 bodova. Na dnu je Srbija s 15.0 bodova, 40 isključenja, 15 žutih i dva crvena kartona. Najviše crvenih kartona ima Bahrein njih četiri, a Argentinac Federico Fernandez jedini je igrač na ovom SP-u kojem je pokazan plavi karton.

Na vrhu ljestvice vratara je Norvežanin Espen Christensen s 42 posto obrana, a na podjeli drugog mjesta nalaze se Ivan Stevanović i Mikael Appelgren s po 40 posto. Marin Šego je 11. s 35 posto obrana.

Sedmerce najbolje skidaju Leonel Carlos Maciel, Argentinac koji ih je obranio osam i ima 42 posto zatim s po 40 posto Mohamed Husain i Bjorgvin Pall Gustavsson. Husain je najbolji količinski s deset obranjenih pokušaja. Hrvati su tu daleko od vrha, Stevanović s dva obranjena i 25 posto dijeli 14. poziciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!