Zimski sportovi

Elias Kolega napredovao, Clement Noel do druge pobjede u nizu

Jan Šneler • subota, 26.01.2019.
Elias Kolega napredovao, Clement Noel do druge pobjede u nizu
Foto: EPA

Nakon trećeg mjesta u Wengenu najbolji slalomaš svijeta Marcel Hirscher propustio je slaviti i u Kitzbühelu. Pobjedu je kao i u Švicarskoj odnio Clement Noel...

Odrađena je još jedna utrka slaloma u Svjetskom skijaškom kupu. Prije sutrašnje utrke superveleslaloma u Kitzbühelu, danas su se skijaši natjecali u pretposljednjem slalomu prije Svjetskog prvenstva u švedskom Areu.

Pobjedu je odnio Francuz Clement Noel koji je imao drugo vrijeme prve vožnje i koji je s dvije uzastopne pobjede došao do drugog mjesta u poretku slalomaša. Iako nije bio sjajan u prvoj vožnji te je zauzeo tek deveto mjesto, u drugoj vožnji puno bolji bio je Marcel Hirscher koji je na kraju završio kao drugoplasirani.

Treće mjesto pripalo je još jednom Francuzu, Alexisu Pinturaultu koji je za sunarodnjakom Noelom zaostao 36 stotinki. Vodeći iz prve vožnje Ramon Zenhaeusern pogriješio je u nastavku i zauzeo tek šestu poziciju.

Iako su hrvatski skijaši imali peha u današnjoj utrci, Elias Kolega ostvario je solidan rezultat. Nakon što je bio 30. u prvoj vožnji, Kolega je s osmim vremenom druge vožnje došao do ukupno 21. mjesta i time napravio veliki pomak u odnosu na prvu vožnju.

Svjetski kup, Kitzbühel (AUT), slalom (m):
1. Clement Noel (FRA) 1:45.53
2. Marcel Hirscher (AUT) +0.29
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.36
4. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.53
5. Marco Schwarz (NOR) +0.69
...
21. Elias Kolega (HRV) +3.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!