Košarka

Čudesan preokret Clippersa, još jedna velika večer Jamesa Hardena

Petar Jenjić • nedjelja, 03.02.2019.
Čudesan preokret Clippersa, još jedna velika večer Jamesa Hardena
Foto: EPA

U još četiri utakmice NBA lige vidjeli smo dosta toga. Detroit Pistonsi prokockali su veliku prednost protiv Los Angeles Clippersa, James Harden predvodio je Houston Rocketse do pobjede, dok vrh Istoka i dalje čvrsto drže Milwaukee Bucksi...

Detroit Pistonsi dominirali su većim dijelom utakmice i na trenutke se činilo kako pobjeda nikako ne bi trebala doći u pitanje. Imali su 25 koševa prednosti u nekim trenucima, a 23 poena viška u trećoj četvrtini (83:60), međutim, ni to nije bilo dovoljno.

Los Angeles Clippersi uspjeli su napraviti veliki preokret na krilima vrlo raspoloženog Loua Williamsa koji je ubacio čak 16 uzastopnih koševa svoje momčadi. Posljednju četvrtinu Clippersi su dobili s 35:14 te zasluženo stigli do pobjede od 111:101 koja je još značajnija kada dodamo da su do nje došli bez Danila Gallinarija i Tobiasa Harrisa.

Sjajni Lou Williams susret je zaključio s 39 poena i devet asistencija, dok je Montrezl Harrell dodao 16 koševa i sedam skokova. Reggie Jackson s 29 koševa i sedam skokova te Blake Griffin s 24 koša, 11 skokova i šest asistencija bili su najbolji kod Pistonsa.

Nakon vrijedne pobjede kod Toronto Raptorsa, Milwaukee Bucksi nastavili su s pobjedama i noćas. Na gostovanju kod Washington Wizardsa slavili su rezultatom 131:115 što im je treća uzastopna pobjeda, a deveta u posljednjih deset utakmica. Susret su prelomili već u prvom poluvremenu koje su zaključili s 23 koša prednosti, razliku koju Wizardsi nisu uspjeli nadoknaditi u nastavku.

Bucksi su susret zaključili s 24/24 s linije slobodnih bacanja, a samo je Giannis Antetokounmpo ubacio 17. Grčki košarkaš susret je završio s 37 poena i deset skokova, Brook Lopez dodao je 21 koš i šest skokova, a Khris Middleton 20 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Bradley Beal s 24 poena predvodio je Wizardse, dok je Jeff Green dodao 20 koševa.

Još jednu utakmicu preko 30 poena ostvario je James Harden koji je noćas predvodio svoje Houston Rocketse do pobjede protiv Utah Jazza sa 125:98. Ispred Hardena samo je Wilt Chamberlain koji je imao niz od 31 i 65 utakmica zaredom s takvim učinkom.

Rocketsi su noćas do pobjede stigli u gostima, a domaću su momčad slomili u završnici prvog poluvremena te tijekom vrlo dobro odigrane treće četvrtine. U završnici spomenute treće dionice imali su po prvi puta 20 koševa viška (87:67) što su bez većih problema sačuvali do kraja.

Harden je predvodio svoju momčad do pobjede s 43 poena, a bio je i vrlo blizu 5x5. Naime, dodao je 12 skokova, pet asistencija, šest ukradenih lopti i četiri blokade. Noćas mu se priključio Gerald Green s 25 poena (trica 7/12), dok je najbolji kod Utah bio Donovan Mitchell s 26 koševa, šest skokova i devet asistencija.

Dodajmo i to kako su Sacramento Kingsi na domaćem parketu bili bolji od Philadelphia 76ersa koji se tako nisu uspjeli nadograditi na pobjedu protiv Golden Statea. U konačnici su slavili rezultatom 115:108, a susret su prelomili u samoj završnici.

Odlično je odigrao Buddy Hield koji je susret zaključio s 34 poena i šest skokova, po 19 koševa dodali su De'Aaron Fox (osam asistencija) i Willie Cauley-Stein (devet skokova).

U redovima Sixersa po 29 poena ubacili su Jimmy Butler (sedam asistencija) i Joel Embiid (17 skokova, četiri blokade), dok je Ben Simmons dodao 22 poena i osam skokova.

NBA:
Detroit Pistons - LA Clippers 101:111
Washington Wizards - Milwaukee Bucks 115:131
Utah Jazz - Houston Rockets 98:125
Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 115:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!