Tenis

Škugor bolji od Carusa u prvom kolu kvalifikacija u Sofiji

Jan Šneler • nedjelja, 03.02.2019.
Škugor bolji od Carusa u prvom kolu kvalifikacija u Sofiji

Hrvatski tenisač Franko Škugor došao je do prve pobjede u singlu u novoj sezoni. U prvom kolu kvalifikacija ATP turnira u Sofiji, hrvatski tenisač slavio je protiv Salvatorea Carusa nakon tri seta...

Iako je u velikom intervjuu za Sportnet potvrdio kako će se većinom orijentirati na igru u parovima, Franko Škugor nije još prekrižio igru u pojedinačnoj konkurenciji. Na ATP turniru u Sofiji, Škugor je nakon tri seta svladao talijanskog tenisača Salvatorea Carusa, 169. igrača na svijetu. Nastup u kvalifikacijama singla nije planirao, ali ušao je kao zamjena i iskoristio priliku.

U prvom setu su tenisači odlično držali svoje servise te uz poneku break loptu, većih uzbuđenja nije bilo. Ipak, u 11. gemu, Škugor odlično napada servis Talijana i dolazi do breaka prednosti. Nažalost, hrvatski tenisač nije iskoristio veliku prednost te je već u sljedećem gemu izgubio svoj servis.

Otišlo se u tie-break u kojemu Škugor ipak pokazuje kvalitetniju igru i dolazi do seta sa 7:3. U nastavku se osmi nositelj vraća u život. Škugor nije imao break lopti, a Caruso je vrlo dobro koristio svoje prilike. U sedmom gemu je oduzeo servis hrvatskom tenisaču i odličnim servisom do kraja izjednačio u setovima s 4:6.

Slično kao što je Caruso to odradio u drugom setu, Škugor je preslikao u trećem. Dobro je servirao pritom napadajući protivnikov servis i onda u osmom gemu došao do 0:40 i tri vezane break lopte. Druga je bila dovoljna za break te je Škugor mirno servirao za meč i okončao susret sa 6:3.

U drugom i posljednjem kolu kvalifikacija očekuje ga prvi nositelj, njemački tenisač Yannick Maden koji je za 81 minutu svladao Daniela Gimeno-Travera. Škugor i Maden do sada nisu igrali međusobno na ATP Touru.

ATP Sofija (BUG), kvalifikacije, 1. kolo:
Franko Škugor (HRV) - Salvatore Caruso (ITA, 8) 7:6(3) 4:6 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!