Ostali sportovi

Naklonite se najvećima: Patriotsi obranom uništili Ramse za rekordni Super Bowl

Dario Dodić • ponedjeljak, 04.02.2019.
Naklonite se najvećima: Patriotsi obranom uništili Ramse za rekordni Super Bowl
Foto: EPA

Bill Belichick i Tom Brady još su jednom dokazali da dinastiji nije kraj, New England Patriotsi svladali su u Atlanti u 53. Super Bowlu Los Angeles Ramse i stigli do šestog trofeja Vincea Lombardija...

Mnogima su dosadni, dosadni jer pobjeđuju, dosadni kao uš koje se ne možeš riješiti. New England Patriotsi (kao da je netko sumnjao) oporavili su se od prošlogodišnjeg poraza u Super Bowlu i stigli do šestog trofeja Vincea Lombardija i na vrhu se izjednačili s Pittsburgh Steelersima.

Sumnjali su mnogi da je dovoljno uja u Belichick - Brady svići, što je ovaj hall-of-famerski-GOAT dvojac iskoristio kao pogonsko gorivo i jednom zauvijek potvrdio da su najveći. Najstariji trener koji je ikad osvojio Super Bowl i najstariji quarterback s Vince Lombardi trofejem. Usudite li se reći kako nećemo istu priču gledati dogodine?

Protiv jedne od napadački najpotentnijih momčadi lige Patriotsi su odigrali briljantnu obranu, "najbolju ove sezone", kako je rekao Brady nakon susreta. Ofenzivno moćni Ramsi svedeni su na samo tri poena. Ofenzivno moćni Ramsi tek su druga momčad u povijesti Super Bowla koja nije postigla polaganje. Obrana Patriotsa bila je fenomenalna.

Nije ovu pobjedu Patriotsima donio Brady. Istini za volju, za time nije niti bilo previše potrebe. Kad je "zagustilo" pri kraju Brady je povezao nekoliko dodavanja sa svojim hvatačima-ljubimcima, Gronkowski i Edelman odigrali su sjajne utakmice, pogotovo Edelman koji je s deset hvatanja za 141 jard došao do titule najkorisnijeg igrača susreta.

Iako je u posljednjoj četvrtini bilo samo 3:3, Patriotsi su tijekom susreta mnogo više pokazali, nije bilo straha u redovima Belichickove momčadi. Jedan je TD bio dovoljan, onaj Sonyja Michela nakon što je kombinacija Brady - Gronkowski dotjerala loptu na rub end zone.

Pokušao je mladi Jared Goff vratiti Ramse u igru, ali u kritičnom trenutku donio je ishitrenu odluku, presjekao ga je Gilmore i doveo Patse na rub pobjede. Preko ruba ih je gurnuo Gostkowski novim field-goalom. Za konačnih 13:3, za potvrdu besmrtnosti. U Super Bowlu s najmanje postignutih poena.

Samo su Steelersi osvojili šest Super Bowlova prije Patriotsa. Tom Brady je stigao do rekordne 237. pobjede, pobjegavši Adamu Vinatieriju.

Zna LeBron o čemu priča. Ako je uopće i prije današnjeg dvoboja bilo dvojbe.

Super Bowl LIII:
New England Patriots - Los Angeles Rams 13:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!