Tenis

Majoli nakon Turske: "Nema ništa bez stresa za početak, nadam se da toga više do kraja tjedna neće biti"

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.02.2019.
Majoli nakon Turske: "Nema ništa bez stresa za početak, nadam se da toga više do kraja tjedna neće biti"

Hrvatske tenisačice dobro su odradile posao na početku Fed Cup programa u Bathu, svladale su Tursku s 2-1, a pobjedu je osigurao par Fett/Jurak...

Jedini meč izgubila je povratnica Ana Konjuh koja je tek na putu povratka na teren i trebat će joj još dosta vremena da uhvati pravu formu. Ovdje je Turkinja Büyükakçay bila bolja u tri seta.

"Bilo je dosta borbe, dosta izjednačen meč. Bio mi je to drugi meč nakon sedam mjeseci, tako da nisam mogla očekivati da ću biti na najvišoj razini. Ipak sam se nadala da bih mogla pobijediti, ali mi danas nije funkcionirao servis kako bih htjela. Bilo je dosta dugih izmjena koje su mogle otići na ovu ili onu stranu, danas su otišle na njenu", rekla je Konjuh nakon dugog i teškog meča protiv Turkinje.

Nakon nje na teren je izašla Donna Vekić koja je u dva seta bila bolja od Pemre Özgen, Turkinje koju je očekivano svladala. Bilo je 7:6, 6:3 za Vekić. "Bio je to težak meč, suparnica mi je vraćala puno lopti i do zadnjeg poena sam morala igrati svoj najbolji tenis", rekla je Donna.

Odluka je pala u konkurenciji parova gdje su Darija Jurak i Jana Fett potvrdile kako su bolje od turske kombinacije. Fett je konkurirala za nastup i u singlu, ali izbornica Iva Majoli ipak je odlučila postaviti Anu Konjuh uz Donnu Vekić.

"Stvarno sam sretna što pobijedile u odlučujućem meču pri 1:1. Mislim da smo se Darija i ja dobro snašle iako smo prvi put igrale zajedno, ali također se nadam da ćemo sutra ipak lakše pobijediti", istaknula je Fett.

Njezina partnerica Darija Jurak ove sezone igra jako dobro u parovima što je potvrdila i ovdje.

"Drago mi je da smo funkcionirale dobro, jer smo prvi put igrale zajedno i stvarno je u takvim okolnostima ovo bila fantastična pobjeda. Osim toga, došla sam iz Hua Hina iz Tajlanda, trebalo se prilagoditi s igranja na otvorenom na tenis u dvorani."

Iva Majoli na kraju je bila zadovoljna napravljenim prvog dana. Ističe kako je par mogao biti i uvjerljiviji, a on je u neku ruku bio i najveći upitnik.

"Nema ništa bez stresa za početak, nadam se da toga više do kraja tjedna neće biti. Donna je očekivano pobijedila, koliko god se sigurno osjeća umor od prošlog tjedna. No puna je samopouzdanja i ovo joj je bio rutinski meč. Za par Fett/Jurak smo se odlučili u posljednji tren, a odigrale su odlično, čak je moglo biti i uvjerljivije."

FOTO: Mario Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • staropramen06.02.2019. u 19:27
    Bravo cure
    staropramen