Košarka

Dragan Bender ponovno starter, ružni porazi Sunsa, Kingsa i Spursa

Branimir Korać • četvrtak, 07.02.2019.
Dragan Bender ponovno starter, ružni porazi Sunsa, Kingsa i Spursa
Foto: EPA

Noćas je od hrvatskih košarkaša jedino Dragan Bender bio u akciji dok su ostali odmarali. On je sa Sunsima upisao vrlo težak poraz u Salt Lake Cityju, a u noćašnjem programu razbijeni su i Sacramento Kingsi protiv Rocketsa te San Antonio Spursi protiv Warriorsa...

Phoenix Sunsi teško su stradali u gostima kod Utah Jazza koji je slavo s visokih 116:88. Sunsi su se još solidno držali do posljednje četvrtine u kojoj je uslijedio totalni raspad. Iako su igrali bez Devina Bookera, nisu dopustili odmicanje Jazzerima koji su ipak u završnici pokazali da su puno kvalitetnija momčad te dovršili posao.

Nakon nekog vremena ponovno je zaigrao i Dragan Bender koji se našao startnoj petorci i to kao najiskusniji igrač Sunsa u tom trenutku na parketu. Oko sebe je imao Jacksona, Bridgesa, Aytona i Okoba. Bender je odradio 14 minuta, ostao bez poena uz jedan promašaj za dva te uz uhvaćenih pet skokova.

Prvo ime kod pobjednika bio je Donovan Mitchell s 21 poenom, Rudy Gobert dodao je 16 poena i 12 skokova, a Joe Ingles 15 poena i 11 asistencija. Kod Sunsa Josh Jackson završio je s 27 poena, sedam asistencija i pet osvojenih lopti dok je DeAndre Ayton dodao 20 poena i devet skokova.

Luka Dončić upisao se u povijest kao najmlađi igrač koji je upisao tri triple-doublea. Dallas je noćas bio bolji od Charlotte Hornetsa, a Dončić je uz dosta lošu šutersku večer upisao 19 poena, deset skokova i 11 asistencija.

U dosta izjednačenom dvoboju odlučivale su nijanse, a posebnost ovog susreta je činjenica da su Mavericksi napravili razmjenu usred dvoboja i poslali Harrisona Barnesa u Kingse dok je on odrađivao svoj dio posla na parketu.

Uz Dončića ovdje su se istaknuli Dorian Finney-Smith s 15 poena i deset skokova te Dwight Powell s 11 poena i 12 skokova. Kod Hornetsa Kemba Walker upisao je 30 poena, 11 skokova i šest asistencija, a Jeremy Lamb dodao je 15 poena i pet skokova.

Usred svih priča o razmjenama igrača oko kojih su vezani, Pelicansi su u gostima svladali Chicago Bullse 125:120. Anthony Davis mogao je igrati nakon što se oporavio od ozljede, ali odlučeno je da neće nastupiti do isteka trade deadlinea.

Pelicansi su i bez njega odnijeli pobjedu, a najbolji je bio Julius Randle s 31 poenom i sedam skokova iako se i Randlea spominjalo u kontekstu odlaska, no ovdje je za razliku od Davisa ipak nastupio. Osim njega s po 18 poena istaknuli su se Jrue Holiday (11 asistencija) i Cheik Diallo (devet skokova). Kod Bullsa Lauri Markkanen ubacio je 30 poena uz deset skokova, a Zach LaVine 28 poena uz osam skokova i sedam asistencija.

U utakmici bez obrana Bucksi su pregazili Wizardse sa 148:129 uz čak 50 ubačenih poena u prvoj četvrtini. I jedni i drugi puštali su na sve strane, a Bucksi su to bolje iskoristili i na kraju su odnijeli pobjedu. Netko će biti oduševljen i dvoboj će nazvati atraktivnih, netko upravo suprotno, ali, to je današnji NBA.

Antetokounmpo je predvodio Buckse s 43 poena i šest skokova, a Eric Bledsoe dodao je 22 poena i 11 asistencija. Kod poraženih Bradley Beal ubacio je 30 poena uz osam skokova, Thomas Bryant 26 poena uz 14 skokova, a Jeff Green 22 poena (5/9 trica).

Slično je bilo i u New Yorku gdje je Brooklyn sa 135:130 bio bolji od Denvera. 19 trica Brooklyna, ali i skoro potpuno prosutih 21 razlike koliko su Netsi imali tijekom susret u trećoj i četvrtoj četvrtini u nekoliko navrata. Nuggetsi su se na kraju privukli na samo četiri poena zaostatka, ali nisu dovršili preokret.

D'Angelo Russell bio je prvo ime susreta s 27 poena, 11 asistencija i šest skokova, DeMarre Carroll dodao je 18 poena, deset skokova i šest asistencija, a Shabazz Napier deset poena i 11 asistencija. Kod Nuggetsa Nikola Jokić ostvario je triple-double s 25 poena, 14 skokova i deset asistencija, Mason Plumlee pratio ga je s 24 poena i šest skokova, a Jamal Murray dodao je 19 poena i 11 asistencija.

James Harden nastavio je puniti protivničke koševe i održavati se iznad 30 poena, Kingsima je ubacio 36 poena uz osam trica, a ono što je netipično je da je izveo samo dva slobodna bacanja. 25 poena dodao je Gerald Green. U porazu 127:101 najbolji kod Kingsa bio je Buddy Hield s 20 poena i deset skokova.

Gregg Popovich odmarao je dio igrača u Oaklandu, a oni koji su igrali poniženi su sa 141:102. Warriorsi su šutirali 58 posto iz igre i odradili su sjajnu utakmicu predvođeni s 26 poena Klayja Thompsona. Kod Spursa Patty Mills upisao je 16 poena dok je Lonnie Walker šutirao 0/10 iz igre.

NBA:
Utah Jazz - Phoenix Suns 116:88
Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 99:93
Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 120:125
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 148:129
Brooklyn Nets - Denver Nuggets 135:130
Sacramento Kings - Houston Rockets 101:127
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 141:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!