Tenis

Mektić i Melzer spasili tri meč lopte pa izborili polufinale Sofije

Petar Jenjić • četvrtak, 07.02.2019.
Mektić i Melzer spasili tri meč lopte pa izborili polufinale Sofije
Foto: FaH

Nikola Mektić i Jürgen Melzer plasirali su se u polufinale ATP turnira u Sofiji nakon što su u tri seta svladali talijansku kombinaciju Simone Bolelli/Andreas Seppi...

Iako su imali set zaostatka i u tri navrata bili na poen od gubitka meča, Nikola Mektić i Jürgen Melzer upisali su pobjedu u četvrtfinalu ATP turnira u Sofiji. Hrvatsko-austrijska kombinacija slavila je sa 6:7, 7:6, 10:6 nakon sat i 46 minuta igre protiv Simonea Bolellija i Andresa Seppija.

Mektić i Melzer imali su break prednosti u prvom setu, no vrlo brzo Talijani su uzvratili. Tijekom 13. igre bolje su igrali Bolelli i Seppi koji su poveli s 3:0, a prednost sačuvali do kraja.

Odmah na početku drugog seta stigli su do breaka, a nešto kasnije i do servisa za pobjedu. Međutim, Mektić i Melzer spasili su tri meč lopte, a nešto kasnije ponovno smo gledali tie-break. Ovoga puta, hrvatsko-austrijska kombinacija vodila je cijelo vrijeme te u konačnici bila uspješnija.

Na semaforu stajalo 3:3 u produženom tie-breaku, a tada Mektić i Melzer dobivaju sljedeća četiri poena što se u konačnici pokazalo presudnim za pobjedu.

Za ulazak u finale igrat će protiv bolje iz dvoboja Nedunchezhiyan/Raja - Haase/Middelkoop.

ATP Sofija, četvrtfinale:
Nikola Mektić/Jürgen Melzer - Simone Bolelli/Andreas Seppi 6:7 (5), 7:6 (5), 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!