Tenis

Sjajni Škugor svladao Ivašku i ušao u drugo kolo kvalifikacija Rotterdama

Jan Šneler • subota, 09.02.2019.
Sjajni Škugor svladao Ivašku i ušao u drugo kolo kvalifikacija Rotterdama
Foto: FaH

Odličnom predstavom protiv bjeloruskog tenisača Ilje Ivaške, hrvatski tenisač Franko Škugor ostvario je plasman u drugo i posljednje kolo kvalifikacije ATP turnira u Rotterdamu...

Iako je prije svega koncentrirao svoju karijeru na igru u parovima, Franko Škugor još uvijek pokazuje kako je odličan i u pojedinačnoj kategoriji. U prvom kolu kvalifikacija u Rotterdamu hrvatski tenisač rutinski je svladao Bjelorusa Ilju Ivašku.

Vrlo neizvjestan bio je prvi set. Nekoliko prilika imao je Ivaška za break, no nije uspio doći do prednosti. Hrvatski tenisač također je odlično igrao u sedmom gemu na servis Bjelorusa, ali niti on nije imao više sreće. Set je otišao u tie-break u kojemu je Škugor bio znatno bolji. Nakon ranog gubitka servisa, hrvatski tenisač spojio je tri mini breaka i zasluženo došao do seta sa 7:4.

U drugom setu Škugor je briljirao. U prva četiri gema dva puta je oduzeo servis protivniku i došao do velike prednosti. Mirno i koncentrirano sačuvao je prednost do kraja i sa 6:0 osvojio drugi set te se plasirao u drugo kolo kvalifikacija.

Tamo ga očekuje domaći tenisač Ryan Nijboer koji je svladao drugog nositelja kvalifikacija Jan-Lennarda Struffa. Sudeći po igri Škugora i kvaliteti Nizozemca, hrvatski tenisač ima velike šanse ući u glavni ždrijeb ATP turnira u Rotterdamu.

ATP Rotterdam, kvalifikacije, 1. kolo:
Franko Škugor (HRV) - Ilja Ivaška (BJE, 6) 7:6(4) 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!