Košarka

Embiid i Sixersi uništili LeBrona i društvo, Dončić vodio veliki povratak Mavericksa

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.02.2019.
Embiid i Sixersi uništili LeBrona i društvo, Dončić vodio veliki povratak Mavericksa
Foto: EPA

U prva dva susreta NBA programa u nedjelju Philadelphia je pregazila Lakerse, a Dallas je velikim preokretom stigao do pobjede protiv Portlanda...

Sixersi su ugostili Lakerse i nanijeli im težak poraz. Igrao je i LeBron James, bio na rubu triple-double učinka, ali sve je bilo u znaku domaćina koji je apsolutno dominirao. Lakersi su izdržali do završnice prvog poluvremena kada su Sixersi napravili seriju 19:6 i pobjegli na 76:67 na odmoru.

U nastavku susreta prednost domaćina je rasla i narasla do 15 razlike krajem treće četvrtine te je već tada bilo jasno tko će slaviti s obzirom na samu igru, kretanje rezultata, ali i snagu Sixersa.

Sixersi su pokazali svoju zvjezdanu petorku u punom sjaju, Joel Embiid bio je apsolutno nezaustavljiv, sjajno su ga pratili Jimmy Butler, JJ Redick i Tobias Harris, tek smo na bolji učinak navikli od Bena Simmonsa.

Lakersima nije pomoglo 39 poena Kylea Kuzme (5/8 trica), niti 21 poena i 13 skokova Javaleja McGeeja, a niti 18 poena, deset skokova i devet asistencija LeBrona Jamesa.

Embiid je bio daleko najbolji pojedinac Philadelphije s 37 poena i 14 skokova, Tobias Harris ga je slijedio s 22 poena, šest skokova i šest asistencija.

Završilo je 143:120 za Sixerse, a najmanje koševa što su Lakersi primili u jednoj četvrtini je 33.

Portland je imao pobjedu u rukama protiv Dallasa, vodio je u gostima s 15 razlike u zadnjoj dionici, ali nije izdržao i upisao je poraz. Nije se dogodilo ništa što već nije viđeno, pojavio se Luka Dončić. Slovenac je zabijao, razigravao, skakao i Dallas se probudio te okrenuo dvoboj.

U trećoj dionici dominirao je Damian Lillard koji je u jednom trenutku ubacio 16 Portlandovih poena zaredom, ali susret je zaključio s četiri promašaja u nizu, uključujući i zadnji za pobjedu.

Dončić je susret završio s 28 poena, devet skokova i šest asistencija, a Tim Hardaway dodao je 24 poena. Kod Blazersa Lillard je imao 30 poena (6/11 trica) i pet asistencija, a Jusuf Nurkić dodao je 18 poena i deset skokova.

NBA:
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 102:101
Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 143:120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!