Košarka

Sunsi u mrtvoj utrci s Knicksima, Warriorsima pomogao sudački previd protiv Heata

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.02.2019.
Sunsi u mrtvoj utrci s Knicksima, Warriorsima pomogao sudački previd protiv Heata
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta u NBA ligi, a očekivane pobjede upisali su Sacramento Kingsi, Orlando Magic i Golden State Warriorsi. Najteže su do pobjede došli Warriorsi koju su ubačajem DeMarcusa Cousinsa pet sekundi prije kraja svladali Heat...

Phoenix Sunsi poraženi su kao što se i očekivalo na gostovanju u Sacramentu i tako su nastavili utrku s Knicksima tko će imati najduži gubitnički niz. Knicksi su ipak za dva koraka trenutno "bolji", a Sunsi su "tek" na 14 uzastopnih poraza.

Marvin Bagley bio je posebno motiviran, naime krilni centar iz Arizone htio je kao prvi izbor u Phoenix na prošlom draftu, no Sunsi su uzeli Deandrea Aytona, a Bagley je pao na drugo mjesto i uzeli su ga Kingsi. Ovdje je odigrao utakmicu karijere protiv Aytona i Sunsa te ubacio 32 poena uz sedam skokova. Pratio ga je s 18 poena i šest skokova Buddy Hield.

Dragan Bender kod Phoenixa igrao je 15 minuta i ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tri), a tome je dodao šest poena i tri asistencije. Najučinkovitiji je bio kao i obično Devin Booker s 27 poena, osam skokova i šest asistencija.

Atlanta Hawksi upisali su treći poraz u nizu, a Orlando Magic treću pobjedu zaredom. Ovo je Magicu prvi put od travnja 2014. godine da je upisao dvije pobjede u dva dana, a tada je svladao Minnesotu i Milwaukee, a sada Milwaukee pa Atlantu.

U završnici prvog poluvremena u Atlanti se počeo odvajati i na odmor je odnio dotad najviših 63:48. Nakon odlično odrađenog posla u prvom dijelu, Orlando je nastavio u istom ritmu te odjurio do pobjede. Druga četvrtina bila je ključ, Orlando je tu napravio razliku, a briljirao je u obrambenoj fazi Jonathan Isaac koji je u jednom razdoblju imao tri blokade u deset sekundi.

Nikola Vučević bio je prvo ime utakmice s 19 poena i 12 skokova, Terrence Ross dodao je 18 poena i šest skokova, a DJ Augustin 14 poena i deset asistencija. Kod poraženih Alex Len imao je 16 poena, a po 15 su dodali John Collins i Kevin Huerter.

Golden State Warriorsi odnijeli su pobjedu u Oaklandu protiv Miami Heata, a iz Miamija su bili vrlo ljuti smatrajući da su oštećeni. Kevin Durant napravio je dvostruko vođenje prije nego je lopta došla do DeMarcusa Cousinsa koji je zaustavljen prekršajem i ubacio dva slobodna bacanja 5.4 sekunde prije kraja susreta. U protivnom ostali bi bez lopte i kod 118:118 Heat bi imao zadnji napad.

"To su teške odluke, ali svi su to vidjeli jer se dogodilo ispred svih. To je trebala biti oduzeta lopta i takvo što ne smijete propustiti. No imali smo svejedno svoje šanse", kaže Eric Spoelstra.

Na kraju je pokušao Dion Waiters, imao je zadnji šut, ali nije pogodio tricu za pobjedu.

Durant je odigrao veliku utakmicu i ubacio 39 poena uz šest skokova, Klay Thompson dodao je 29 poena, a Stephen Curry 25. Kod poraženih Josh Richardson ubacio je 37 poena uz pet asistencija, Waiters 24 poena, Justise Winslow 22 uz šest skokova, a Hassan Whiteside 13 uz 12 skokova.

NBA:
Sacramento Kings - Phoenix Suns 117:104
Atlanta Hawks - Orlando Magic 108:124
Golden State Warriors - Miami Heat 120:118

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!