Nogomet

Fenerbahče i Zenit otvaraju nokaut fazu Europske lige

Jan Šneler • utorak, 12.02.2019.
Fenerbahče i Zenit otvaraju nokaut fazu Europske lige
Foto: EPA

Iako su susreti Europske lige rezervirani za četvrtak, večeras će u Istanbulu Fenerbahče dočekati ruski Zenit u prvom susretu šesnaestine finala...

Turski velikan Fenerbahče očekuje još jedan težak susret u šesnaestini finala Europske lige. U goste mu dolazi opasni Zenit, a situacija u redovima istanbulskog kluba daleko je od idealne. Nakon lošeg početka sezone i gomile poraza koje su nakupili, od čega jedan posebno težak na Maksimiru od zagrebačkog Dinama, turski klub nastavlja s lošim rezultatima.

Malo se poboljšala slika nakon dvije uzastopne pobjede protiv Goztepea i Yeni Malatyaspora, ali i dalje se Fenerbahče, vjerovali ili ne, nalazi u opasnoj zoni u kojoj im visi ostanak u turskoj Superligi. Očigledno je kako problema u momčadi ima previše i trenutno se turska momčad nalazi svega bod udaljena od ispadanja. Uz sve to, teško se koncentrirati na Europsku ligu u kojoj Fenerbahče nije pokazao da može biti konkurentan ozbiljnim klubovima.

Jasno, njihova golema navijačka vojska sigurno ne bi lako prihvatila podbačaj i u Europskoj ligi, no nekako se čini kako je Turcima trenutno važnije spasiti se od potpune sramote. Teško je zamisliti situaciju u kojoj Fenerbahče ispada iz lige.

"Igrat ćemo protiv jako dobre momčadi koja je trenutno vodeća u nacionalnom prvenstvu. Očekuju nas dvije teške utakmice u kojima se nadamo kako ćemo izaći kao pobjednici. Igramo pred našim navijačima, oni su nas uvijek inspirirali i nadam se da niti protiv Zenita neće biti drugačije. Imamo spremnu taktiku za te dvije utakmice, ali ponavljam, imamo i podršku navijača", prenosi TASS izjavu domaćeg trenera Ersuna Yanala.

Navijači su svakako važan faktor, pogotovo vatreni kao turski, no ipak navijači ne dobivaju utakmicu na terenu. S druge strane, gostujućeg trenera Sergeija Semaka ne muče brige kakve ima Yanal.

Iako je trener Zenita istaknuo kako kao i Fenerbahče ne mogu računati na neke igrače koji su nedostupni za ovosezonsku Europsku ligu, Semak je svjestan kako se njegova momčad nalazi u daleko boljoj formi i ima veće izglede za uspjeh od turskog sastava.

"Borit ćemo se. Svaka utakmica je nova priča. Naša momčad je odlična. Stigla su nam neka pojačanja koja ćemo svakako vidjeti na terenu i naravno da smo potpuno spremni na susrete protiv Fenerbahčea", rekao je Semak na konferenciji za novinare i dodao kako mu je zadovoljstvo igrati pred navijačima Fenerbahčea jer takva atmosfera daje poticaj i njegovim igračima.

Susret počinje u 19 sati, a glavni sudac bit će Ruddy Buquet iz Francuske.

Europska liga, šesnaestina finala, 1. utakmica:
Fenerbahče - Zenit St. Petersburg (19.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!