Nogomet

Fenerbahče do prednosti nakon prvog dvoboja sa Zenitom

Mihaela Bradovski • utorak, 12.02.2019.
Fenerbahče do prednosti nakon prvog dvoboja sa Zenitom
Foto: EPA

Odigran je prvi susret šesnaestine finala Europske lige, Fenerbahče je u Istanbulu ugostio Zenit i upisao tijesnu pobjedu, ali bez primljenog gola...

Iako je u velikim problemima u prvenstvu i ima sezonu iz noćne more, Fenerbahče je još uvijek živ u Europi i u borbi je za osminu finala. Nakon prvog susreta protiv Zenita nalazi se u dobroj poziciji, na svom travnjaku slavio je s 1:0 i nosi prednost na uzvrat.

Bio je to u dobroj mjeri izjednačen dvoboj u kojem je Fenerbahče relativno rano stigao do pogotka i zadržao vodstvo do kraja. Imali su gosti veliku priliku za povratak u susret, ali nisu je iskoristili.

Pogodak odluke pao je u 21. minuti kada je nakon ubačaja s desne strane lopta došla do Islama Slimanija koji se dobro snašao na 6-7 metara i pogodio za vodstvo.

U samoj završnici prvog dijela Mehmet Topal skrivio je kazneni udarac koji Robert Mak nije realizirao. Harun Tekin obranio je njegov pokušaj, lopta je pogodila gredu, pala na gol liniju i Tekin ju je zadržao.

U drugom dijelu i jedni i drugi propustili su nekoliko dobrih prilika, ostalo je 1:0 što je dobar rezultat za Fener, ali i aktivan za Zenit.

Embed from Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!