Košarka

Kaos u Grčkoj: Olympiakos odbio završiti polufinalni dvoboj Kupa

Branimir Korać • srijeda, 13.02.2019.
Kaos u Grčkoj: Olympiakos odbio završiti polufinalni dvoboj Kupa
Foto: EPA

Danas su na rasporedu polufinalni susreti Grčkog kupa, a dvoboj u Ateni između Panathinaikosa i Olympiakosa je prekinut te će biti registriran s 20:0 za Panathinaikos...

Polufinalni dvoboj Grčkog kupa između Panathinaikosa i Olympiakosa je prekinut i nastavka neće biti. Igrači Davida Blatta povukli su se u svlačionicu nezadovoljni suđenjem i odlučili ne vraćati se na parket. "Neujednačeni sudački kriterij i tendenciozno sušenje" navodni je razlog zašto su gosti odlučili na ovaj potez.

Od početka susreta isijavali su nezadovoljstvo, posebno nakon što su u prvih 28 sekundi zaradili već tri osobne pogreške. U paklenoj atmosferi Panathinaikos je na poluvremenu vodio 40:25 kada je susret prekinut i bit će registriran s 20:0.

Vlasnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos tvrdi kako je ovaj potez Olympiakosa dobro isplaniran kako bi se prikrila nesposobnost čelnika Olympiakosa i teška situacija u klubu u kojem se plaće već mjesecima ne isplaćuju.

Generalni menadžer Olympiakosa Christos Stavropoulos izjavio je: "Ovo je odvratno i ne želimo sudjelovati u toj farsi. Ne možemo više to izdržati, sportska tijela moraju nešto napraviti."

Panathinaikos će u finalu igrati protiv PAOK-a, a vlasnik Panathinaikosa nakon odluke Olympiakosa ostavio je na gostujućoj klupi crveno žensko donje rublje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!