Košarka

Cedevita rutinski odradila posao protiv Zaboka i izborila polufinale

Branimir Korać • srijeda, 13.02.2019.
Cedevita rutinski odradila posao protiv Zaboka i izborila polufinale
Foto: EPA

U trećem četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića Cedevita je igrala protiv Zaboka i glatko slavila 98:73. Zabočani su još djelomično u prvom dijelu pružali otpor, ali u nastavku više nisu imali šanse...

Velika razlika u kvaliteti bila je očita svih 40 minuta. Cedevita je igrala koliko joj je bilo potrebno da ostvari rutinsku pobjedu, nije dopustila Zaboku uopće da pomisli kako može napraviti nešto više u ovom susretu, a kamoli da dođe do nekakvog preokreta.

Slaven Rimac mogao je tako pružiti priliku svim igračima, pravilno rasporediti minutažu bez pretjeranog forsiranja onih koji inače igraju puno.

U početku je Zabok pružao otpor Cedeviti i držao se na malom zaostatku, na polovici prve četvrtine bio je potpuno u egalu, a od 17:14 krenula je Cedevitina serija 10:0 kojom je prvi put pobjegla na dvoznamenkastu razliku.

U drugoj dionici Cedevita je najvećim dijelom održavala prednost u dvoznamenkastim vodama, Zabok je na početku četvrtine došao na sedam poena zaostatka, ali Mustapić, Cobbs, Bajo i Stipanović kreirali su seriju koja je ponovno odvojila hrvatskog prvaka.

Sve što je Zabok uspio bilo je održavati Cedeviti tu negdje oko desetak poena prednosti, nije dopustio potpuni bijeg, ali u zadnje tri minute treće četvrtine susret je prelomljen u potpunosti. Serijom 7:0 Cedevita je pobjegla na 67:50 i više nije bilo nikakve dvojbe o pobjedniku.

"Dobro smo otvorili utakmicu i tijekom cijele utakmice kontrolirali rezultat. Najbitnije je da smo raspodijelili minutažu i sutra čekamo protivnike", istaknuo je nakon susreta Toni Katić.

Katić je susret završio sa 17 poena i pet asistencija, Stipanović je dodao 16 poena i šest skokova, a Elgin Cook 15 poena, pet skokova i pet asistencija. Kod poraženih po 12 poena upisali su Domagoj Proleta i Patrik Jambrović.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona78:71DepoLink Škrljevo
Zadar76:64Bosco
Cedevita98:73Zabok
Split63:71Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!