Košarka

Cibona tek pretkraj susreta slomila Škrljevo i prošla u polufinale

Jan Šneler • srijeda, 13.02.2019.
Cibona tek pretkraj susreta slomila Škrljevo i prošla u polufinale
Foto: FaH

Odigrana je prva četvrtfinalna utakmica završnice Kupa Krešimira Ćosića, a Cibona je rezultatom 78:71 svladala Škrljevo...

Poznat je prvi polufinalist Kupa Krešimira Ćosića. Bit će to zagrebačka Cibona koja je na splitskim Gripama svladala Škrljevu sa 78:71. Vukovi su teže nego što se očekivalo stigli do pobjede i sve čestitke za odličnu partiju zaslužuje Škrljevo.

Početak susreta nije sugerirao da će se raditi o neizvjesnoj utakmici. Cibona je bila bolja, s lakoćom je postizala poene i dobila prvu dionicu s 23:16. Činilo se kako će Vukovi nastaviti s boljom igrom i praktički već do poluvremena prelomiti utakmicu.

Ipak, Škrljevo se malo pomalo vraća u susret i uspijeva do poluvremena smanjiti zaostatak na minimalnu brojku. Sve što je Cibona stvorila u prvoj četvrtini bilo je praktički izgubljeno i zagrebačka momčad morala je ponovno pritisnuti neugodne suparnike. Nije bilo lako Ciboni, Škrljevo je čak nakon odmora u više navrata imalo i minimalno vodstvo, ali ipak se ulazi u posljednju dionicu s vodstvom Cibone 57:51.

Ponovno se činilo kako će Cibona iskoristiti ovu priliku da okonča susret, no još jednom Škrljevo igra dobro i uspijeva u posljednju minutu ući sa zaostatkom od četiri poena. Mučila se Cibona, no Damir Markota nekoliko sekundi prije isteka napada zabija za 77:71 i odvodi Cibonu do pobjede. Na kraju je nesportsku zaradio Karlo Uljarević što je pomoglo Ciboni da u miru okonča susret.

Najbolji je kod Cibone bio Igor Novačić s 21 poenom i pet skokova, dok je za Škrljevo kapetan Josip Barnjak postigao 15 koševa i dodao pritom tri skoka i dvije asistencije.

Polufinale je na rasporedu sutra u 16.30 sati, a Cibona će igrati s pobjednikom ogleda Zadra i Bosca.

Kup Krešimira Ćosića, četvrtfinale:
Cibona - Škrljevo 78:71

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona78:71DepoLink Škrljevo
Zadar76:64Bosco
Cedevita98:73Zabok
Split63:71Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!