Košarka

Zadar odličnom posljednjom četvrtinom do preokreta protiv Bosca

Jan Šneler • srijeda, 13.02.2019.
Zadar odličnom posljednjom četvrtinom do preokreta protiv Bosca
Foto: FaH

U četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića čija se završnica odigrava na splitskim Gripama, Zadar je slavio protiv Bosca, iako je zagrebačka momčad bila blizu iznenađenja...

Nakon pobjede Cibone protiv Škrljeva prolaz u polufinale izborio je i Zadar. U susretu protiv Bosca, Zadrani nisu izgledali najbolje, no ipak su na kraju uspjeli doći do pobjede protiv zagrebačke momčadi sa 76:63.

Početak je bio težak za Zadar koji nije mogao steći kontrolu nad susretom i bolja igra Bosca se isplatila Zagrepčanima. Vodili su nakon prve četvrtine rezultatom 14:19. Zadar se uspio vratiti do poluvremena, prijeći u vodstvo i činilo se da su prebrodili težak početak.

Druga četvrtina bila je bolja, Zadar je bio efikasniji, a vidjelo se to i na rezultatu. Zadrani su na odmor otišli s pet poena prednosti (42:37). Ipak, iako su odigrali sjajnu drugu četvrtinu, Bosco je sjajan u trećoj dionici i dolazi do novih problema za Zadrane.

Bosco u posljednju četvrtinu ulazi s prednošću 52:55. Očekivalo smo napetu završnicu, ali dobili smo potpuni raspad Bosca. Nisu izdržali dugo Zagrepčani, brzo je Zadar preokrenuo rezultat i došao do velike prednosti. Na kraju, pobjeda 76:63 ne sugerira težak susret, ali deset minuta do kraja Zadrani su opasno živjeli.

U redovima pobjedničke momčadi najbolji je bio Mario Little s 23 koševa, dok je kod Bosca Petar Babić postigao 12 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Ipak, kod Bosca je odličnu partiju odradio Mate Vucić. On je postigao 10 koševa i dodao pritom osam skokova i šest asistencija.

Polufinalni susret Zadra i Cibone na rasporedu je sutra u 16.30 sati.

Kup Krešimira Ćosića, četvrtfinale:
Zadar - Bosco 76:63

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona78:71DepoLink Škrljevo
Zadar76:64Bosco
Cedevita98:73Zabok
Split63:71Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!