Košarka

Gorica šokirala Split na Gripama i ušla u poluzavršnicu Kupa

Jan Šneler • srijeda, 13.02.2019.
Gorica šokirala Split na Gripama i ušla u poluzavršnicu Kupa
Foto: FaH

U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića, Gorica je iznenađujuće slavila protiv Splita i ušla među četiri najbolje momčadi...

Poznati su svi sudionici polufinala Kupa Krešimira Ćosića. U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici, Gorica se pridružila Ciboni, Zadru i Cedeviti. Goričani su pred punim tribinama na splitskim Gripama svladali Split i došli do velike pobjede.

Početak susreta bio je dobar za domaći sastav koji je prvu četvrtinu okončao s vodstvom 25:21. Gosti koje vodi Josip Sesar pokazali su se kao kvalitetan protivnik, ali se i dalje činilo kako Split ima utakmicu pod kontrolom.

Ipak, u nastavku susreta Gorica je ipak pokazala veću kvalitetu, barem što se tiče današnjeg susreta. Do poluvremena su gosti vodili s 42:36, da bi u trećoj četvrtini došli do dvoznamenkaste prednosti. Prije posljednje dionice, Gorica je vodila rezultatom 56:45 i došla vrlo blizu pobjede.

Splićani su se pokušali vratiti, no osim smanjenja zaostatka, više nisu mogli. Gorica je tako došla do slavlja sa 71:63 i napravila veliki uspjeh ušavši u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Goričane je predvodio Ivan Majcunić s 20 poena, dok je kod Splita isti broj poena postigao Mauro Veljačić.

Polufinalni susret, Gorica će igrati sutra protiv Cedevite u 19 sati.

Kup Krešimira Ćosića, četvrtfinale:
Split - Gorica 63:71

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona78:71DepoLink Škrljevo
Zadar76:64Bosco
Cedevita98:73Zabok
Split63:71Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!