Nogomet

Derbi Lazija i Seville, velik broj hrvatskih nogometaša u nokaut fazi Europske lige

Jan Šneler • četvrtak, 14.02.2019.
Derbi Lazija i Seville, velik broj hrvatskih nogometaša u nokaut fazi Europske lige
Foto: EPA

Nastavljaju se natjecanja u Europskoj ligi, a danas su na rasporedu susreti šesnaestine finala u kojima bi trebali vidjeti nastupe brojnih hrvatskih nogometaša...

Lazio - Sevilla

Bez premca, ovo je najveći derbi koji će se igrati u šesnaestini finala Europske lige. Riječ je o dvjema sjajnim momčadima, potencijalnim favoritima za naslov. Jasno, jedna će nažalost ispasti u ranoj nokaut fazi. Što se tiče trenutnog stanja, načelno bi Lazio trebao imati prednost jer se prvi susret igra na Olimpicu, a i Sevilla je u prilično slaboj formi.

Ipak, Lazio će vrlo vjerojatno igrati bez Sergeja Milinkovića-Savića i Cire Immobilea što je veliki udarac za momčad. Španjolci također imaju problema s ozljedama, ali čini se kako će većina igrača biti spremna za današnji susret. U svakom slučaju, gledat ćemo uzbudljivu utakmicu u kojoj će obje momčadi imati svojih prilika. Iako nije vjerojatno da će nastupiti od prve minute, u redovima Seville i Lazija, mogli bismo vidjeti Marka Roga, odnosno Milana Badelja.

Galatasaray - Benfica

Iako ne toliko medijski atraktivna, ova utakmica svakako spada u rang neizvjesnih i uzbudljivih okršaja. Slično kao i kod prethodnog para, ove dvije momčadi također bi mogle daleko dogurati. U odličnoj su formi Galatasaray i Benfica, a turska momčad posljednji poraz upisala je prije više od dva mjeseca protiv Porta u šestom kolu Lige prvaka.

U Turskoj su gostujući klubovi rijetko favoriti, no Benfica igra dobar nogomet i Galatasarayu svakako neće biti lagano. Prvi susret puno toga određuje u nokaut fazama i stoga bi uz kvalitetu koju imaju, domaća publika mogla biti važan faktor za domaći sastav.

Rapid Beč - Inter

U normalnim okolnostima Inter bi bio veliki favorit na gostovanju kod bečkog Rapida koji ne oduševljava pretjerano igrama ove sezone. Ipak, nalaze se u nokaut fazi i mogli bi zaprijetiti Interu. Naročito Interu koji je u prilično lošoj situaciji.

Poznato je kako nisu svi igrači oduševljeni Lucianom Spallettijem za kojega bi bilo čudo da dočeka sljedeću sezonu na klupi Nerazzurra. Osim poznatih razmirica s Ivanom Perišićem, nova vijest je odbijanje odlaska u Beč Maura Icardija. Argentinac je očigledno u svađi s klubom koji je momentalno reagirao i oduzeo mu kapetansku vrpcu i dao ju Samiru Handanoviću. Situacija se u Interu ne stišava, a Rapid bi mogao iskoristiti priliku.

Što se tiče hrvatskih igrača, Marcelo Brozović je suspendiran zbog kartona, Šime Vrsaljko je ozlijeđen, a upitno je hoće li Perišić igrati. U Rapidu igraju čak trojica hrvatskih nogometaša - Ivan Močinić, Mateo Barać i Manuel Martić. Prema trenutnim informacijama jedino bi Barać mogao startati.

Celtic - Valencia

Iako Celtic igra jako dobro u posljednje vrijeme (nije primio pogodak više od mjesec dana), današnji ogled protiv Valencije neće im biti lagan. Velikih problema s ozljedama ima Brendan Rodgers i moguće je da mu desetak igrača neće biti na raspolaganju, uključujući Filipa Benkovića. Za očekivati je da će Jozo Šimunović početi susret.

Udarac je to za Celtic i velika prilika za Valenciju. Šišmiši su imali manjih problema u posljednje vrijeme u La Ligi, ali ovakve prilike se rijetko viđaju. Ozljede su velik uteg Škotima i prilično iznenađujuće bi bilo kad Valencia to ne bi iskoristila.

Hrvatski igrači u akciji

U ostalim dvobojima sudjelovat će velik broj hrvatskih nogometaša. Bayer Leverkusen u kojem igra Tin Jedvaj igra gostujući susret kod Krasnodara, dok će RB Salzburg za koji nastupa stoper Marin Pongračić ići na noge Club Bruggeu koji vodi Ivan Leko.

Zanimljiv će biti susret Šahtara i Eintracht Frankfurta u kojemu se očekuje nastup Ante Rebića, a bivši Dinamovac Ivan Fiolić s Genkom gostuje kod praške Slavije. Konačno, Dinamo Kijev u kojem igra Josip Pivarić gostuje kod Olympiacosa.

Europska liga, šesnaestina finala, 1. utakmica:
BATE - Arsenal (18.55)
Galatasaray - Benfica (18.55)
Krasnodar - Bayer Leverkusen (18.55)
Lazio - Sevilla (18.55)
Olympiacos - Dinamo Kijev (18.55)
Rapid Beč - Inter (18.55)
Rennes - Betis (18.55)
Slavia Prag - Genk (18.55)
Celtic - Valencia (21.00)
Club Brugge - RB Salzburg (21.00)
Malmo - Chelsea (21.00)
Šahtar - Eintracht Frankfurt (21.00)
Sporting - Villarreal (21.00)
Zurich - Napoli (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!