Nogomet

Bjelica: "Vjerujem da ćemo u Zagrebu uspjeti pobijediti"; Livaković: "Pozitivna stvar je gol u gostima"

Jan Šneler • četvrtak, 14.02.2019.
Bjelica: "Vjerujem da ćemo u Zagrebu uspjeti pobijediti"; Livaković: "Pozitivna stvar je gol u gostima"
Foto: EPA

Dinamo nije uspio slaviti u prvom susretu šesnaestine finala Europske lige protiv Viktorije Plzen, ali trener Modrih i igrači smatraju kako imaju velike šanse za prolaz pred svojim navijačima...

Razočarenje koje se vidjelo na licima igrača Dinama nakon poraza od Viktorije Plzen gotovo sigurno će nestati. Slijedi susret protiv Slaven Belupa za vikend, a potom sljedećeg četvrtka u goste dolazi češki prvak. Vremena za očajavanje nema, a Dinamo niti nema razloga za tugu jer i dalje ima aktivan rezultat.

Slaže se s tim trener Dinama Nenad Bjelica koji misli da njegova momčad nije bila na najvišoj razini, ali je pokazala koje su slabe točke domaćih. U uzvratnom susretu Dinamo definitivno ima šansu za prolaz.

"Htjeli smo aktivan rezultat i mislim da ga imamo. Vjerujem da ćemo u uzvratu pred našim navijačima preokrenuti rezultat i proći u drugo kolo. Nismo im ništa dali u prvom dijelu, počeli smo dobro u nastavku, ali smo imali pet minuta u kojima je Viktoria preuzela kontrolu. Iz naše kontre su nam zabili pogodak i to je naša greška. Vjerujem da ćemo u Zagrebu uspjeti pobijediti i zabiti onoliko koliko nam je potrebno", rekao je Bjelica nakon susreta.

Osim pogotka Danija Olma, potez utakmice definitivno pripada Bruni Petkoviću za sjajnu asistenciju. Napadač Dinama imao je puno posla s braničima Viktorije i dosta se potrošio, a nažalost mora se reći kako je i malo zakasnio kod drugog pogotka i pustio Ludeka Pernicu da poentira.

"Sigurno da nije toliko loš rezultat i imamo vremena za ispravak. Imat ćemo vremena za analizu i vidjeti da je bilo dosta pogrešaka, ali preostaje nam još 90 minuta da pokušamo doći do pobjede", dodao je napadač Dinama.

Iako je primio dva pogotka, vratar Modrih Dominik Livaković nije krivac niti za jedan i dobro odradio je cijeli susret. Livaković nije imao previše posla, a sve što je morao obraniti, vratar Dinama je obranio. Slično kao i njegovi kolege, Livaković se također slaže kako Dinamo ima veliku šansu u uzvratu.

"Mislim da nismo sretni s rezultatom jer smo u prvom poluvremenu bili bolji, imali smo dobre šanse. Pozitivna stvar je pogodak u gostima. Uz navijače i pun stadion možemo proći dalje. U drugom dijelu je Viktoria bila puno opasnija", zaključio je vratar Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!