Košarka

Mladi Amerikanci uspješniji na Rising Stars utakmici, Kuzma MVP

Branimir Korać • subota, 16.02.2019.
Mladi Amerikanci uspješniji na Rising Stars utakmici, Kuzma MVP
Foto: EPA

All-Star vikend otvoren je tradicionalno dvobojem mladih zvijezda, na jednoj strani našli su se igrači s američkog područja okupljeni u Team USA, a s druge strane ostatak svijeta u momčadi Team World...

Team USA uzvratio je ostatku svijeta za prošlogodišnji poraz u Los Angelesu i slavio je u Charlotteu 161:144. Prošle godine ostatak svijeta uništio je mlade Amerikance i pregazio ih sa 155:124, Kyle Kuzma izgorio je pred svojim navijačima u Los Angelesu i imao dosta skromnu utakmicu, ali ove godine sve je to popravio.

"Igrao sam prošle godine u ovoj utakmici i bilo je za što brži zaborav. Nisam htio da mi se to ponovi", istaknuo je Kuzma koji je ovaj put bio sjajan i s 35 poena i šest skokova predvodio Amerikance i odnio titulu MVP-a.

"Definitivno je uzeo stvari u svoje ruke, bez njegovih 35 poena vjerojatno bismo izgubili ovu utakmicu", prisnažio je sve Trae Young.

Bila je ovo lijepa uvertira u ono što se očekuje u noći s nedjelje na ponedjeljak kada će sve glavne zvijezde biti u akciji okupljene u Team LeBron i Team Giannis.

Prije tog uzbuđenja večeras nas očekuje i natjecanje u tricama, zakucavanjima, Skills Challenge, uglavnom onaj dio koji veliki dio košarkaških zaljubljenika s nestrpljenjem iščekuje.

U Rising Stars Challengeu najistaknutiji uz Kuzmu bili su Jayson Tatum s 30 poena i devet skokova (6/14 trica), Trae Young s 25 poena, deset asistencija i sedam skokova (trica 6/11) te Donovan Mitchell s 20 poena i devet asistencija.

Kod ostatka svijeta Ben Simmons ubacio je 28 poena uz šest asistencija i pet skokova, a Lauri Markkanen dodao je 21 poen i šest skokova.

Rising Stars Challenge:
Team World - Team USA 144:161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!