Zimski sportovi

Na današnji dan: Definitivno otkazana kompletna sezona NHL-a

Branimir Korać • subota, 16.02.2019.
Na današnji dan: Definitivno otkazana kompletna sezona NHL-a
Foto: EPA

16. veljače 2005. godine povjerenik NHL-a Gary Bettman proglasio je kako se otkazuje komletna NHL sezona 2004/2005 zbog nemogućnosti dogovora oko kolektivnog ugovora...

Koliko god je ljubiteljima hokeja na ledu teško palo otkazivanje NHL sezone 2004/2005, sjećamo se da su europski ljubitelji hokeja uživali. Brojni NHL igrači preselili su u Europi gdje su igrali za vrijeme lockouta i čekali dogovor između Udruge igrača i vlasnika klubova, a on na kraju za tu sezonu nije postignut.

16. veljače 2005. godine povjerenik lige Gary Bettman povukao je očekivani potez i proglasio kako se sezona otkazuje. Bilo je jasno kako prvi put nakon pandemije gripe 1919. godine neće biti poznat osvajač Stanley Cupa, navijači u Sjevernoj Americi bili su ogorčeni, ali i igrači i vlasnici klubova čvrsto su se držali svojih stajališta i nije bilo popuštanja.

"Jako sam razočaran, uopće ne razumijem kako je do toga došlo. Ustvari razumijem, ali uvijek sam mislio kako postoji mogućnost da i jedna i druga strana naprave određeni kompromis. Vjerovao sam do posljednjeg trenutka", istaknuo je tada Mark Recchi u to vrijeme član Pittsburgh Penguinsa.

U nezgodnoj situaciji bio je Mario Lemieux koji je u to vrijeme bio i vlasnik Pittsburgha i igrač.

"Uvijek sam mislio da će na kraju dana ipak biti postignut dogovor. I tijekom jutra sam se nadao, sve do povjerenikove konferencije za novinare. Tužan sam", istaknuo je tada Lemieux.

Dogovor je postignut za sljedeću sezonu, ali sezona 2004/2005 ostaje upisana u povijest kao neodigrana i kao sezona koja nije pružila NHL prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!