Tenis

Američka dominacija u New Yorku, trojica polufinalista iz SAD-a

Mihaela Bradovski • subota, 16.02.2019.
Američka dominacija u New Yorku, trojica polufinalista iz SAD-a
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti turnira u New Yorku, a na oduševljenje domaćina čak trojica su Amerikanci. Ostatak svijeta ostao je na Braydenu Schnuru u polufinalu...

Najneizvjesniji dvoboj četvrtfinala u New Yorku odigrali su Brayden Schnur i Paolo Lorenzi. Schnur je stigao do pobjede u tri seta nakon dva sata i 42 minute igre uz 24 pogođena asa i bez ijednog izgubljenog servisa. Jedini break u meču dogodio se u 11. gemu trećeg seta kada je Lorenzi pokleknuo i tako otišao u poraz.

Sjajan niz Jasona Junga zaustavio je šesti nositelj Sam Querrey. On je odnio pobjedu u tri seta nadigravši Junga u prvom i trećem setu koje je dobio s po 6:3. Querrey je uz 23 asa uglavnom dominirao ovim susretom i nije dozvolio Jungu u trećem setu da ga uvede u probleme nakon što je rano došao do breaka.

Lakši posao imao je Reilly Opelka koji nije dao nikakvu šansu iskusnom Španjolcu Guillermu Garciji Lopezu. Opelka je u oba seta bio dosta bolji i mogao je i brže do pobjede i prolaska u polufinale, svoje prvo u karijeri.

Za potpuni uspjeh Amerikanaca pobrinuo se John Isner koji je eliminirao Jordana Thompsona pa su tako u polufinale turnira u New Yorku prošli Amerikanci i Kanađanin. Bit će to vatreni dvoboji, sva četvorica imaju sjajan servis i puno laganih poena dobivaju kroz odličan početni udarac.

New York, četvrtfinale:
Brayden Schnur (Kanada) - Paolo Lorenzi (Italija) 6:7(7), 7:6(5), 7:5
Sam Querrey (SAD, 6) - Jason Jung (Tajvan) 6:3, 3:6, 6:3
Reilly Opelka (SAD) - Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) 6:3, 6:4
John Isner (SAD, 1) - Jordan Thompson (Australija) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!