Košarka

Fenerbahče se mučio protiv Turk Telekoma, Buva solidan u porazu Bešiktaša od Anadolu Efesa

Jan Šneler • subota, 16.02.2019.
Fenerbahče se mučio protiv Turk Telekoma, Buva solidan u porazu Bešiktaša od Anadolu Efesa
Foto: EPA

Diljem Europe igra se završnica kup natjecanja, a izuzetak nije niti Turska. Ove subote su odigrana dva polufinalna ogleda, a za trofej će se boriti Fenerbahče i Anadolu Efes...

Prava košarkaška poslastica očekuje nas u finalu Kupa Turske koje će se igrati u Ankari. U njemu će snage odmjeriti najbolji turski klubovi Fenerbahče i Anadolu Efes koji su u današnjim polufinalima svladali Turk Telekom, odnosno Bešiktaš.

Anadolu Efes prilično je lako došao do pobjede protiv Bešiktaša. Već nakon prve četvrtine, Efes je vodio s 10 poena razlike, no Bešiktaš je uspio u nastavku smanjiti prednost protivnika te se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Efesa 38:30.

Po nastavku susreta prikazana je bolja igra, naročito od strane Efesa koji je igrao perfektno u trećoj četvrtini. U posljednju dionicu Efes je ušao s vodstvom od 19 razlike i bilo je jasno kako Bešiktaš to ne može preokrenuti. Efes se opustio, Bešiktaš je polako smanjivao rezultat, došao do svega šest poena, ali više nije mogao i Efes je slavio sa 78:70.

Najbolji je kod Efesa bio Adrien Moerman koji je postigao čak 29 poena, dok je kod Bešiktaša Erlam Yeyseloglu postigao 16 poena uz pet skokova. Ivan Buva odigrao je solidnih 12 minuta za Bešiktaš i za to vrijeme postigao osam poena uz dva skoka, a osam poena upisao je i Kruno Simon.

Fenerbahče nije imao tako lagan posao protiv Turk Telekoma. Domaći teren zasigurno je pomogao Turk Telekomu koji je pružio veliki otpor favoriziranom Fenerbahčeu. Početak je bio dobar za favorite, no na odmor Fenerbahče odlazi sa svega tri poena prednosti (36:33). U nastavku Turk Telekom i dalje ne prestaje pratiti protivnike, vrlo borbeno je igrao i do kraja bio u šansi da dođe do pobjede.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije, Fenerbahče je ubacio u višu brzinu, konsolidirao redove i slavio rezultatom 73:65. Kostas Sloukas je bio sjajan s 18 poena, dok je Melih Mahmutoglu dodao 16 koševa. Kod Turk Telekoma, Joshua Landesberg je postigao 18 koševa uz prilično loš šut 5/18.

Kup Turske, polufinale:
Anadolu Efes - Bešiktaš 78:70
Fenerbahče - Turk Telekom 73:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!